Care sunt situațiile în care este util un dezumidificator?

Author: Ana Filip

Mucegai, aer irespirabil, miros neplăcut în casă, alergii respiratorii, probleme ale pielii… Îți sună cunoscute? Toate aceste neplăceri au în comun umiditatea ridicată din locuință.

Din fericire, tehnologia ne vine în ajutor și putem să utilizăm aparate speciale, numite dezumidificatoare, pentru a controla umiditatea din casă. Astfel, mucegaiul va deveni doar o amintire neplăcută. Un astfel de aparat este foarte simplu de setat și va deveni cel mai bun prieten al locuinței tale. Citește în continuare și află care sunt situațiile în care este util un dezumidificator.

Dacă locuiești într-o zonă cu umiditate ridicată

Sunt anumite zone în țara noastră unde umiditatea este mai ridicată. De asemenea, pot fi chiar și anumite zone ale aceluiași oraș. Umiditatea zonei depinde foarte mult de vegetația existentă în zonă, de regimul de construcție (pentru a permite aerului să circule eficient) și de altitudine. Astfel, se poate observa adesea nevoia de a folosi un dezumidificator în zonele de deal și de munte, unde precipitațiile sunt frecvente.

Dacă aerisirea locuinței nu este perfectă

Cu toții ne dorim o locuință care să se aerisească perfect, însă de cele mai multe ori nu este posibil, din diverse motive. Dacă baia sau bucătăria se aerisesc mai greu, există riscul ca mucegaiul să se dezvolte. În aceste cazuri, te va ajuta un dezumidificator, care va extrage toată apa în plus din încăpere, în funcție de setările pe care le dorești. Umiditatea ideală se situează între 30% si 50% și cel mai bine este să încerci mai multe setări pentru a o găsi pe cea potrivită pentru tine.

Când este nevoie de refacerea izolației casei

Dacă ai cumpărat o locuință care nu este nouă și care are probleme cu izolația, până reușești să rezolvi problema, un umidificator te poate ajuta să ții sub control umiditatea din locuință și să eviți apariția mucegaiului. În aceste cazuri, igrasia își face loc foarte repede și îți poate afecta sănătatea. De aceea, este bine să acționezi încă de la primele semne, iar dacă nu ai posibilitatea de a reface izolația casei pentru moment, deoarece este o lucrare complexă, măcar utilizează un dezumidificator.

Când vrei să usuci rufele rapid și eficient

Poate nu te așteptai la acest aspect, însă un dezumidificator te poate ajuta în momentul în care vrei să usuci rufele rapid și eficient. Dezumidificatoarele electrice au un program special, cu ajutorul căruia vei putea usca rufele în zilele ploioase sau când nu este suficientă căldură pentru ca acest proces să se întâmple natural. De asemenea, este util un astfel de aparat și dacă vrei să usuci rufe în interior, însă aerisirea nu se face optim. Vei scăpa de neplăcerile unui aer prea umed din cauza rufelor.

Așadar, acestea sunt principalele situații în care este util un dezumidificator. Bineînțeles, mai sunt și alte împrejurări în care poate fi folosit cu succes. Dacă ai nevoie de un astfel de aparat, îți recomandăm magazinul online Rohnson!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.