David Popovici a câștigat și proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial! Câți bani va primi de la statul român pentru cele două medalii de aur

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 22 mar 2023, 03:40

David Popovici

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici este văzut de casele de pariuri drept principalul favorit în finala de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru cele două medalii de aur

Potrivit  Eurosport, David Popovici va primi 22.000 de euro de la statul român pentru cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial.

Statul român îl recompensează pe Popovici cu 56.000 de lei pentru fiecare medalie de aur, ceea ce ar însemna 112.000 de lei.

Statul are și posibilitatea de a dubla suma, la fel cum a decis în cazul medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Și CS Dinamo, club la care este legitimat David Popovici, l-ar putea recompensa cu o sumă echivalentă cu 50% din ce va primi campionul român de la minister.

Lunar David Popovici încasează 7.000 de euro de la CS Dinamo, clubul sportiv la care este legitimat.

UPDATE David Popovici a câștigat și proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial!

David Popovici a cucerit aurul și la proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. Românul devine dublu campion mondial la înot la doar 17 ani.

"Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel.

Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine.

Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere.

Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc", a declarat David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial, la 100 și 200 de metri liber, pentru TVR.

Știrea inițială

Popovici a cucerit aurul la Campionatul Mondial de la Budapesta în proba de 200 de metri liber, iar acum pleacă cu cel mai bun timp în finala de 100 de metri liber.

Popovici este considerat de casele de pariuri drept principalul favorit al probei, mai ales că americanul Caeleb Dressel, care a obținut al doilea timp în semifinale, după român, nu va participa la finală.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

David Popovici a avut o reacție plină de bun-simț după ce a aflat că Dressel s-a retras din finala de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial.

"E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea" , a declarat David Popovici pentru Washington Post.

"Team USA s-a consultat cu antrenorul lui Caeleb și cu stafful medical și a decis să îl retragă pe Dressel din semifinalele de la 100 metri liber. Echipa medicală va stabili participarea lui ulterioară la cursele pe care le are în program", a fost comunicatul Federației de Natație din SUA după ce s-a aflat că Dressel nu va participa în finala de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial.

Citeste si: David Popovici, înotător de performanță la doar 17 ani, a fost declarat cel mai bun tânăr sportiv din Europa!

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber la doar 17 ani!

David Popovici a devenit campion mondial  în proba de 200 de metri liber. Popovici a încheiat finala de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de seniori de la Budapesta cu timpul 1:43.21, un nou record mondial la juniori. Precedentul record mondial îi aparținea chiar lui Popovici, 1:44.40, timp obținut în calificarea pentru finala de la Campionatul Mondial. 

David Popovici este al treilea campion mondial la înot din istoria României, după Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Timpul obținut de Popovici în finala de la 200 liber este al patrulea din istorie. Timpul său a fost depăşit în istorie doar de Paul Bidermann (Germania) – 1:42.00, Michael Phelps – 1:42.96 şi Yannick Agnel (Franţa) – 1:43.14. Din 2012, niciun alt înotător nu a mai coborât sub timpul de 1:44.00. 

"M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc! — simţindu-se mândru la Duna Aréna", a postat David Popovici pe contul său de Facebook după ce a devenit campion mondial.

Citeste si: David Popovici, ce fenomen! A terminat și seriile de la 100 liber pe primul loc! Când sunt semifinalele