Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Autor: Lavinia Medrea

Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”

Sursa: Twitter

Dmitri Medvedev a venit cu o nouă amenințare asupra Occidentului: „Orice încercare de a invada Crimeea ar echivala cu o declaraţie de război împotriva Rusiei”, a amenințat fostul președinte al Rusiei.

„Dacă un stat membru NATO ar face o astfel de mişcare, ar duce la un conflict împotriva întregii Alianţe Nord-Atlantice: la cel de-al III-lea Război mondial, la un dezastru total”, a declarat adjunctul şefului Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de Mediafax.

Dmitri Medvedev amenință Occidentul. Ce reprezintă posibila aderare a Ucrainei a NATO

Posibila aderare a Ucrainei la NATO este un mare pericol pentru Rusia față de aderarea Suediei şi Finlandei, a declarat fostul preşedinte al Rusiei.

Citeste si: Rusia a început exerciții militare „intense” cu armament nuclear. Temerile legate de un război nuclear sunt din ce în ce mai mari

Ucraina ar fi „mult mai periculoasă pentru ţara noastră ca membră” a NATO, a mai precizat Dmitri Medvedev.

Ce spune Ministerul Afacerilor Externe despre declarațiile lui Dmitri Medvedev legate de București: „Un grad mare de frustrare”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministerul Afacerilor Externe a făcut primele declarații legate de acuzațiile lui Dmitri Medvedev, potrivit cărora Bucureștiul că vrea să facă o „nouă Românie Mare”. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei au atenționat că vor exista consecințe pentru Republica Moldova dacă va

face parte din Uniunea Europeană. MAE spune că reacția lui Medvedev reprezintă „un mare grad de frustrare” și că hotărârea UE de a oferi statutul de stat candidat Republicii Moldova reprezintă „o decizie corectă”.

„Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeste si: Armata rusă a bombardat cu rachete un mall din Ucraina. Sunt peste 10 morți și zeci de persoane rănite în clădirea înflăcărată

Reacția menționată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.

Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, se arată într-un comunicat de presă.