Ce trebuie să știți pentru a cumpăra ghetele de fotbal potrivite

Author: Oana Iosif
Actualizat: 30 iun 2022, 14:09

Cum să alegeți ghetele de fotbal potrivite pentru nevoile dvs.? Aveți nevoie de o pereche care să se potrivească corect și confortabil și care să fie construită pentru nevoile dvs.

Fiecare picior este diferit și fiecare jucător este diferit, așa că nu există o gheată perfectă pentru toată lumea. Mai jos sunt prezentate unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le evaluați atunci când căutați ghete de fotbal potrivite pentru dumneavoastră.

1) Potrivirea

Cum ar trebui să se potrivească ghetele de fotbal? Aceasta este o întrebare foarte frecventă. Ghetele de fotbal ar trebui să vă îmbrățișeze picioarele și să se simtă ca o extensie a corpului dumneavoastră.

O potrivire confortabilă este esențială pentru un control adecvat și pentru a permite fiecărei părți a piciorului jucătorului să intre în contact cu mingea, fără să existe aer între picior și crampon. Dar cât de strâmtă este o potrivire pe care o doriți este o preferință personală.

Nu este neobișnuit ca jucătorii să poarte ghete care sunt cu o jumătate de mărime mai mici decât adidașii lor obișnuiți. Căutați ghete de fotbal care nu sunt mai lungi cu mai mult de ¼" decât cel mai mare picior al dumneavoastră, deoarece crampoanele de fotbal prea mari pot pune jucătorul în pericol de accidentare.

2) Un material pentru partea superioară care vi se potrivește nevoilor

Cel mai bine considerat material superior pentru ghete de fotbal este pielea de cangur, este de multe decenii. Cu toate acestea, cel mai bun material pentru dvs. depinde foarte mult de nevoile tale. Iată care sunt cele mai bune materiale pentru diferite categorii:

  • Confort: Pielea de cangur și tricotajul se mulează mai bine pe picior și astfel oferă un confort mai mare.

  • Atingerea mingii: Piele de cangur și tricotajul sunt materiale mai subțiri și astfel oferă o atingere mai bună a mingii.

  • Greutate: Pielea sintetică și tricotajul sunt mai ușoare decât pielea. Dacă doriți un crampon din piele, dar greutatea este importantă pentru dumneavoastră, pielea de cangur este mai ușoară decât pielea de vițel.

  • Durabilitate: Piele de cangur și sintetică. În cazul ghetelor din piele, unele au un strat rezistent la apă pentru a crește durabilitatea, dar rețineți că pielea nu este impermeabilă precum plasticul (sintetic).

Materialul superior potrivit pentru dvs. depinde de ceea ce considerați că este cel mai important pentru nevoile dvs. ca jucător.

3) Un sistem de șireturi care să permită o ajustare personalizată

Scopul sistemului de șireturi este de a oferi o fixare sigură. Blocarea poate fi realizată printr-un sistem de lacing care permite o ajustare personalizată, iar acest lucru este cel mai bine realizat cu un sistem de lacing adânc.

În acest tip de sistem de laț, șireturile încep cât mai aproape de degetele de la picioare, în timp ce un sistem de laț standard are șireturi care acoperă doar aproximativ jumătate din picior. Sistemul de șireturi adânci permite o reglabilitate maximă și un control maxim al strângerii pe întregul picior.

Această posibilitate de a personaliza cât de strâns doriți să fie cramponul pe diferite părți ale piciorului dumneavoastră are ca rezultat o potrivire personalizată și o gheată foarte confortabilă cu o fixare adecvată. Sistemul de lacing adânc este benefic pentru jucătorii cu toate tipurile de picioare și este crucial pentru cei cu picioare late.

4) O talpă care oferă cantitatea potrivită de amortizare

Confortul este o componentă critică a unei ghete de fotbal. Dacă jucătorul nu se simte confortabil, atunci performanța va fi afectată. Talpa oferă confortul atât de necesar într-un pantof de performanță.

Ar trebui să căutați o talpă care să ofere doar suficientă amortizare pentru a nu simți presiunea cramponului. Prea multă amortizare poate duce la o potrivire instabilă, ceea ce este destul de periculos. Un bun echilibru este important atunci când vine vorba de tălpi interioare: nici prea subțire, nici prea groasă.

5) Cantitatea potrivită de căptușeală

În ceea ce privește căptușeala, există un mare compromis între confort și atingerea mingii. A avea multă căptușeală poate fi foarte confortabil, dar poate afecta atingerea mingii și, invers, a avea puțină căptușeală poate fi bun pentru atingerea mingii, dar poate afecta nivelul de confort.

Așadar, cheia aici este de a avea cantitatea potrivită de umplutură ușoară, în locurile potrivite, pentru a asigura o potrivire confortabilă și o bună atingere a mingii. Echilibrul corect poate fi foarte personal, așa că veți putea să vă spuneți preferințele personale doar încercând ghetele.

6) O talpă intermediară pentru durabilitate, protecție și confort

Ghetele de performanță ar trebui să fie construite pentru a dura și ar trebui să protejeze întotdeauna jucătorul. În zilele noastre, mulți pantofi compromit durabilitatea și protecția pentru a reduce greutatea ghetei.

Cele mai bune ghete de fotbal pentru durabilitate sunt cele care au o talpă intermediară între partea superioară și talpa exterioară, deoarece aceasta oferă o construcție mai bună de sus până jos. Cizmele ușoare nu au talpă intermediară, prin urmare, tind să fie mai fragile. Această fragilitate afectează, de asemenea, în mod negativ protecția piciorului. Un alt beneficiu al tălpii intermediare este că reduce presiunea exercitată de crampoane, permițând o potrivire mai confortabilă.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.