Românii vor plăti taxe mai mari. Ce măsuri fiscale pregătește Guvernul

Autor: Andreea Buinoschi

Românii vor plăti taxe mai mari.

Sursa: Unsplash

Astăzi, 30 iunie, este ultima zi în care Guvernul mai poate adopta măsurile fiscale discutate până acum. Coaliția de Guvernare urmează să vină cu noi măsuri din cauza cărora românii vor trebui să scoată și mai mulți bani din buzunar.

Coaliția de Guvernare este pe ultima sută de metri în ceea ce privește măsurile fiscale care vor fi aplicate. Astăzi, 30 iunie, este ultima zi în care Guvernul poate decide ce se va întâmpla, mai exact, în acest sens.

Vizate sunt alcoolul, sucurile care conțin zahăr, jocurile de noroc. Alături de acestea, ieșirile la restaurant sunt principalele lucruri vizate.

Într-o ședință a cărei durată a fost de aproximativ trei ore, liderii partidelor de Coaliție, împreună cu mai mulți miniștri și cu mai mulți reprezentanți ai mai multor ministere s-au reunit la Guvern

unde au vorbit despre noile măsuri fiscale ce vor fi adoptate.

TVA-ul va fi mai mare pentru mai multe produse și servicii

Acciza pentru tutunul încălzit va crește cu peste 150 de lei pe kilogram, ceea ce va face ca un pachet de țigări să fie mai scump cu 60 de bani. Începând cu data de 1 ianuarie, acciza la alcool se va majora cu 20%.

Citeste si: Surse: Care vor fi noile deduceri din Codul Fiscal și cum vor arăta noile grile de impozitare. Anumite taxe pe proprietate vor suferi modificări

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, impozitul pe dividente va ajunge la 8%, în prezent fiind de 5%. De asemenea, tot de la începutul anului viitor, urmează să fie eliminate scutirile pentru companiile de stat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește serviciile de catering, TVA-ul acestora va ajunge la 9% de la 5%.

De asemenea, TVA-ul pentru băuturile cu zahăr va ajunge la 19% de la 9%. Persoanele care vor câștiga la jocurile de noroc vor trebui să plătească un impozit de 40%, conform euronews.ro.

Profesorii care fac mediații și manichiuristele care prestează munca acasă trebuie să plătească taxe

Lucian Heiuș, șeful ANAF, susține că atât profesorii care dau meditații, cât și manichiuristele care prestează munca de acasă trebuie să plătească taxe la stat, deoarece nu sunt scutiți.

„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF”, a spus acesta, conform adevarul.ro.

Începând cu data de 1 iulie, ANAF va da drumul controalelor în masă, pentru a verifica veniturile românilor.

„Ştiţi că declaraţia unică care se depune în 25 mai se referă la anul trecut.

Aici a fost vorba, de fapt, de un proiect pilot. În cazul acestor saloare de înfrumuseţare a fost pe Bucureşti şi pe Ilfov. Li s-a trimis o informare.(...) Noi am trimis la nişte segmente de meserii la care aveam informaţii din cadrul industriilor: Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajaţi dar în acelaşi timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte.

Citeste si: Controalele ANAF încep de pe 1 iulie. Peste 200 de persoane au fost luate în vizor, iar cea mai mare sumă descoperită depășește 20 de milioane de lei

Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele ţintă şi să trimitem şi să le spunem că nu-i corect cum desfășori şi că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condiţiile ca să respecte legea”, a spus șeful ANAF.