Ce trebuie să conțină trusa de accesorii pentru un aparat de aer comprimat

Author: Ana Filip

Aparatele de aer comprimat au devenit o necesitate a prezentului, dată fiind versatilitatea lucrărilor ce pot fi realizate prin folosirea acestui dispozitiv. Dacă vrei să extinzi folosirea unui astfel de produs, atunci iată ce ar trebui să conțină trusa de accesorii pentru aparatul de aer comprimat. 

Ce sunt accesoriile pentru aer comprimat?

Un aparat de aer condiționat trebuie să fie conectat și la alte dispozitive pentru a putea lucra în mod eficient. Astfel, sunt necesare accesorii și ulei pentru compresorul de aer cu ajutorul cărora poți ajuta aparatul să fie potrivit într-un număr mare de contexte.

Accesoriile pentru aer comprimat sunt:

Accesorii pentru pistoale cu aer comprimat

Pistoalele cu aer comprimat sunt deosebit de eficiente în cazul lucrărilor de aplicare a unor materiale precum vopseaua sau mortarul foarte fin. Există o serie de accesorii care pot eficientiza procesele de lucru, iar acestea sunt: pistoalele de vopsit, duzele de reparație, seturile de reparație cu duze, pistoale de umflat, pistol de suflat, manometru pentru controlul presiunii, furtun spiralat și pistol de curățat. 

Furtunuri pentru aparate de aer comprimat

Furtunurile pentru aer condiționat pot fi de mai multe tipuri, în funcție de tipul lucrărilor. În general sunt folosite furtunurile rotunde, drepte sau spiralate, care suportă o anumită presiune. 

În unele situații pot fi folosite rolele cu furtun echipate cu o serie de cuple rapide. Aceste tipuri de furtunuri sunt rezistente la ulei, la coroziune și rupere. De asemenea, cadrul pe care se rotește furtunul este realizat din oțel de calitate care permite rezistența la încărcările și solicitările la care este supus ansamblul la fiecare utilizare.

Cele mai multe dintre tipurile de furtunuri sunt rezistente până la 16 bar, ceea ce înseamnă foarte mult la nivel de presiune. Furtunurile sunt potrivite utilizării atât în medii casnice, cât și industriale. 

Racorduri, reducții, cuple și mufe

Piesele speciale de instalații sunt deosebit de necesare pentru aparatele de aer condiționat, deoarece cu ajutorul lor este realizată instalarea acestora.

Sunt necesare astfel racordurile, pentru realizarea corectă a trecerilor, reducțiile, pentru fluidizare la nivelul diametrelor, dar și cuplele și mufele pentru a realiza corect prinderile.  

Fiecare dintre aceste elemente prezintă particularități distincte, în funcție de tipul proiectelor. Racordurile pot fi cu filet interior sau exterior, racorduri cruce sau racorduri în formă de T, astfel ca alegerea să poată fi făcută într-un mod cât mai eficient.

Ulei compresor

Uleiul este folosit pentru lubrifierea pieselor, astfel încât funcționarea acestora să nu fie afectată. De asemenea, uleiul are un rol important și în răcirea pieselor și realizează un strat protector între cilindru și piston care ajută la protejarea acestor piese.

În vreme ce unele uleiuri sunt generale, putând fi folosite pentru orice tip de compresor, există și produse de lubrifiere speciale, cum ar fi uleiurile pentru demolatoare pneumatice. 

O trusă de accesorii pentru aer comprimat este cu siguranță una dintre cele mai bune investiții, deoarece te poți bucura de avantajele pe care acest aparat ți le poate oferi într-o varietate de domenii. Aparatul de aer comprimat poate fi folosit pentru o multitudine de activități, de la lucrări de vopsitorie la lucrări complexe de montaj a structurilor metalice sau a mobilierului. 

Alege așadar un aparat cu aer comprimat de calitate, dar și accesoriile necesare pentru ca acesta să poată să lucreze eficient, indiferent de tipul proiectelor pe care le ai în desfășurare.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.