Putin lansează noi amenințări la adresa Occidentului. Președintele Rusiei susține că încă nu au „început lucrurile serioase în Ucraina”

Autor: Andreea Buinoschi

Putin lansează noi amenințări la adresa Occidentului

Sursa: Profimedia via digi24.ro

Vladimir Putin a lansat o provocare le adresa Occidentului. În urma valului de critici primite din partea țărilor occidentale și în urma sancțiunilor care i-au fost impuse, președintele Rusiei a spus că cine vrea „să învingă Rusia pe câmpul de luptă” să încerce.

Vladimir Putin a făcut ieri, 7 iulie, o nouă declarație care a uimit pe toată lumea. Ironic, așa cum se poartă de fiecare dată când răspunde acuzațiilor despre războiul din Ucraina, liderul de la Krenlin i-a îndemnat pe cei care vor să învingă Rusia să încerce acest lucru.

Mai mult decât atât, Putin a mai spus că, în Ucraina, armata sa nu acționează la capacitate maximă, dar și că încă acceptă să negocieze, dar trebuie să se țină cont de faptul că o amânare a reluării acestora va îngreuna și mai mult acest lucru.

Ce a declarat Vladimir Putin?

„Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce! Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase.

În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că, pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi”, a spus președintele rus în timpul unei reuniuni, conform digi24.ro.

Citeste si: Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

Mai mult decât atât, armele nucleare au fost aduse și ele în cadrul unei discuții, iar Valentina Matvienko susține că Rusia este o „țară civilizată” care nu vrea să pună în pericol viața omenirii prin folosirea armelor nucleare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când va folosi Rusia armele nucleare?

Valentina Matvienko, președinta Consiliului Federației, a declarat că Rusia va folosi armele nucleare doar atunci când țara va fi pusă în pericol de amenințările altor țări.

„În mod precis şi strict cazurile exclusive în care acestea pot fi utilizate doar ca răspuns (Să dea Domnul ca asta să nu se întâmple niciodată!) la un atac nuclear”, a spus aceasta, potrivit playtech.ro.

„Ne comportăm ca o ţară civilizată şi o facem deschis, o spunem public şi respectăm cu stricteţe angajamentele asumate şi facem totul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple.

Orice persoană sănătoasă la cap, mai ales dacă este politician, înţelege că un război nuclear (…) este sfârşitul civilizaţiei umane, pur şi simplu sfârşitul planetei noastre”, a mai completat aceasta.

Citeste si: Suedia și Finlanda au semnat protocolul de aderare la NATO. Jens Stoltenberg: "Vor aduce contribuții puternice și importante"

Cu toate acestea, Dimitri Medvedev, prim-viceprim-ministrul Rusiei, susține că Rusia ar putea folosi armele nucleare. „Numai ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă. Şi aceasta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţii”, a mărturisit acesta potrivit economica.net.

Mai mult decât atât, Dmitri Medvedev a mai adăugat că Statele Unite ale Americii își doresc ca Rusia să fie adusă în fața jurisdicției internaționale, motivând că niciodată America nu a fost trasă la răspundere pentru războaiele pe care le-a provocat.