Vești bune pentru români! Poți beneficia de 200.000 de euro dacă respecți aceste condiții. Anunțul ministrului Economiei

Autor: Lavinia Medrea

Vești bune pentru români! Poți beneficia de 200.000 de euro dacă respecți aceste condiții. Anunțul ministrului Economiei

Sursa: PixaBay

Astăzi, ministrul Economiei a anunțat că românii care dezvoltă proiecte care promovează economia circulară ar putea beneficia de 200.000 de euro, ajutor de la stat.

Ministerul Economiei a anunţat să va fi lansat, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de Guvern pentru finanțarea Programul de Tranziţie către Economia Circulară pentru industria prelucrătoare, relatează România TV.

Românii care dezvoltă proiecte pentru promovarea economiei circulare ar putea beneficia de 200.000 de euro de la stat

Ministerului Economiei a anunțat că proiectul are ca scop dezvoltarea de sectoare industriale noi, dar şi revitalizarea sectoarelor industriale tradiţionale prin procesarea şi utilizarea resurselor pe care le avem deja la îndemână, a deşeurilor care ne

afectează la nivel naţional, dar şi internaţional.

„Economia circulară trebuie să fie un obiectiv de management pentru orice companie din România. Principiile promovate prin economia circulară generează un dublu efect, respectiv protejarea mediului şi plus valoare pe lanţul economic.

Citeste si: Gabriela Firea susține aprobarea unui card de care să beneficieze familiile numeroase

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru încurajarea unor astfel de planuri de management la nivelul companiilor, Ministerul Economiei a elaborat un Mecanism de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat prin Programul de Tranziţie către Economia Circulară pentru industria prelucrătoare.

Toţi cei care depun proiecte de investiţii în care vor include componenta de economie circulară vor beneficia de sprjin financiar între 15.000 şi 200.000 de euro din partea statului”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Proiectul decide categoriile de activităţi care pot primi cei 200.000 de euro de la stat, dar și condițiile pe care trebuie să le respecți.

Activităţile vizate sunt următoarele:

  • „transfer tehnologic pentru consolidarea economiei circulare;
  • dezvoltarea activităţilor de cercetare-inovare, proiectare ecologică a produselor şi serviciilor care să promoveze principiile economiei circulare;

Citeste si: Vești bune pentru părinții copiilor cu dizabilități! Gabriela Firea anunță schimbări majore în ceea ce privește eliberarea certificatelor de handicap

  • înfiinţarea şi/sau dotarea şi operarea de centre de reparaţii şi recondiţionare a bunurilor;
  • dezvoltarea activităţilor de reciclare a deşeurilor etc”, arată un comunicat de presă, transmis de Ministerul Economiei.

Un beneficiar poate primi o sumă maximă pentru un interval de până la 16 luni, care să fie egală cu echivalentul în lei a 200.000

euro, cu plata în rate, pe bază de documente justificative, iar suma minimă să fie egală cu echivalentul în lei a 15.000 euro.

Cheltuielile vor fi oferite 85% din bugetul de stat, iar restul de 15% de beneficiari.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.