5 țări în care nu ai nevoie de certificat COVID-19

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 11 apr 2023, 03:40

Care sunt țările în care nu aveți nevoie de certificat verde?

Sursa: PixaBay

Începând cu anul 2019, restricțiile pentru prevenirea și controlarea răspândirii de COVID-19 aua afectat oamenii ce călătoresc.

 În prezent, cum c ea de-a treia formă a virusului, Omicron, i-a iar amploare și se răspândește mult mai ușor decât COVID-19 sau SARS-CoV-2. Din această cauză, mai multe țări au decis să readucă certificatul de vaccinare.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat cine își poate face a patra doză de vaccin anti-COVID-19. Este recomandată vaccinarea cu dozele eficiente împotriva tulpinilor actuale

În ce țări din UE poți să călătorești fără certificatul COVID-19

Începând de la 1 iunie 2022, Italia a renunțat la certificatul verde pentru intrarea în țară, dar până la 30 septembrie 2022 este obligatoriu purtarea măștilor de protecție de tip FFP2 în mijloacele de transport în comun, cu excepția avioanelor. Puteți să vă bucurați fără griji de Roma, Milano, Napoli sau insulele Sicilia, Sardinia și Capri.

Nici Suedia nu mai cere certificate verde, încă de pe data de 1 aprilie 2022. COVID-19 nu mai reprezintă o boală periculoasă în societate, dar cazurile încă sunt raportate. Câteva destinații care le taie răsuflarea turiștilor sunt: Parcul Național Kosterhavet, Palatul Drottningholm, Malmö și multe altele.

Încă din data de 1 februarie 2022, Danemarc a a renunțat la toate restricțiile în interiorul țării, iar la data de 1 martie 2022 au renunțat și la certificatul verde pentru intrarea în țară.

Danemarca este cunoscută pentru  Grădinile Tivoli, Mica Sirenă, Podul Oresund, pe care puteți să le vizitați fără probleme.

Citeste si: Concediile românilor, puse în pericol de valul 6 al pandemiei de coronavirus? Autoritățile se gândesc să impună din nou restricții, după ce numărul de noi cazuri de COVID-19 a explodat!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Țări din afara Uniunii Europene în care poți intra fără Certificatul Verde

Țara din topul românilor în materie de vacanțe și călători i este Turcia. Din fericire pentru români, certificatul verde nu mai este necesat încă de la 1 iunie 2022. Intrarea în țară se face pe baza pașaportului diplomatic sau a pașaportului diplomatic electronic, paşaportului de serviciu sau a pașaportului electronic de serviciu, pașaportul simplu sau pașaportul simplu electronic și nu în cele din urmă, pașaportul temporar.

Toate acestea trebuie să aibă o valabilitate de minim 150 de zile din momentul intrării în țară.

Maldive, insula unde toate vedetele se răsfață pe parcursul anului este și ea una dintre țările în care nu mai este necesară prezentarea certificatului verde la aeroport. Unele restricții încă mai sunt în vigoare, precum purtarea măștii în aeroport pentru prevenirea răspândirii virusului, precum și că toți pasagerii trebuie să completeze și să transmită formularul online al declarației privind starea de sănătate, cu cel puțin 48 ore înainte de îmbarcare.

Sursa: mae.ro

Citeste si: Numărul infectărilor cu variola maimuței a ajuns la peste 6.000. Oamenii din aproximativ 60 de țări au fost infectați