La ce facultăți poți să intri doar cu dosar în 2022. Nu e nevoie să dai examen de admitere

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 apr 2023, 00:30

Facultăți din țară unde se intră pe bază de dosar

Sursa: unsplash

După ce au dat examenul maturității, elevii sunt gata să intre la facultate.

Multe universități din România au admitere pe bază de examen, dar mai sunt câteva unde nu este nevoie de asta, ci doar de un dosar cu acte. Aceste facultăți sunt varianta mai ușoară pentru elevi, viitori studenți.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu vrea profesori mai tineri: „Avem nevoie de o schimbare pentru a putea spera la profesori buni”

 Facultati la care se intra doar cu dosarul in 2022

Facultatea de Litere, Universitatea din București

Specializăriile pe care această facultate le pune la dispoziție pentu elevi sunt: limba și literature română (o limbă și o literature modernă), literatură universal și comparată,  comunicare și relații publice (IF, IFR), științe ale informării și documentării, studii europene, etnologie (nu în fiacre an se dă admitere), asistență managerială și administrativă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Facultatea de Biologie, Universitatea din București

Facultatea de Biologie din București pune la dispoziție pentru viitori studenți specializări precum: biochimie, biologie sau ecologia și protecția mediului.

Citeste si: Ce nu știai despre Rareș Bogdan! Ce studii, ce CV și ce avere are acesta

Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca

Facultățile din cadrul universității Babeș-Bolayi au ca și criteriu principal pentru admitere nota obținută la examenul de bacalaureat.

Printre câteva specializări care au un mod mai lejer de admitere se numără și Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Sociologie și Asistența Socială (în cele 3 cazuri se cere o scrisoare motivațională care va fi notată cu admis/respins).

Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București

Pentru cei care vor să ia parte la cursurile acestea, specializările puse la dispoziție pentru elevi sunt: psihologie, științe cognitive (această specializare este în curs de acreditare), pedagogie – psihopedagogie specială și pedagogia învățământului primar și preșcolar în diferite zone (București,

Buzău sau Focșani).

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București

La fel ca și în cadrul primei opțiuni, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine oferă mai multe variante pentru viitori studenți: Limba și literatura neogreacă, Studii iudaice, Limbi moderne applicate, Filologie clasică, O limbă şi literatură modernă (A) – O limbă şi literatură modernă (B) /Limba și literatura română.

Facultatea de Administrație și Afaceri de la Universitatea București

Cei care aleg această facultate au ca și opțiuni specializări în administrarea afacerilor, administrație publică, cibernetică economică sau marketing. Opțiuni din ce în ce mai tentante pentru proaspeții elevi ce au luat examenul de maturitate.

Citeste si: O elevă din Suceava a picat BAC-ul, deși a obținut media 8,15- Cum a fost posibil

 

Taguri: