Ce rechini există în Marea Neagră. Cât de periculoși sunt și cât de aproape înoată de țărm

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 iul 2022, 12:21

Rechinii au ajuns și în Marea Neagră. Cât de periculoși sunt și cât de aproape înoată de țărm

Sursa: Istock

Rechinii trăiesc și în Marea Neagră. Aceștia fac parte din specia „Câinele de mare”, dar care, spre deosebire de alte specii, nu este periculoasă. Acești rechini sunt de dimensiuni mult mai mici față de alți prădători marini.

Și în Marea Neagră există rechini și aceștia sunt cunoscuți sub numele de „Câinele de mare”. Această specie este mai timidă și mult mai mică decât alți rechini, ceea ce îi face mai inofensivi. Rechinii din Marea Neagră înoată în ape adânci și stau departe de țărm.

Cât de periculoși sunt acești rechini din Marea Neagră?

Conform specialiștilor, relatează stirilekanald.ro, rechinii din Marea Neagră nu pun în pericol viețile oamenilor care intră în apă și aceștia sunt sfătuiți să nu se îngrijoreze, deoarece diferă cu mult

de rechinii din Mare Roșie care au ucis două femei zilele trecute.

După ce o româncă și o australiancă au fost ucise în Egipt, în timp ce înotau în Marea Roșie, de către un rechin, cercetătorii au studiat și marea noastră, pentru a elimina orice urmă de îngrijorare. Așadar, conform rezultatelor finale, rechinii de la noi nu sunt periculoși.

Conform unei monitorizări efectuate între anii 1981 și 1991, specia de rechini „Câinele de mare” era în scădere cu 60% la vremea respectivă, iar numărul exemplarelor din prezent este mult

mai mic din cauza pescuitului excesiv. Mai mult decât atât, specia este chiar pe cale de dispariție.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Roxana Donisan nu a fost ucisă de rechinul Mako în Egipt. Autoritățile egiptene au dezvăluit care a fost cauza morții și motivul atacului asupra turistei din România

Ultima dată, rechinii din Marea Neagră au fost observați în urmă cu cinci ani, în apropierea epavei din stațiunea Costinești, la peste cinci kilometri în larg, de către Dagoș Popescu.

Roxana Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt, a fost înmormântată

Roxana Donisan este una dintre cele două femei care și-au pierdut viața în Marea Roșie, după ce au fost victimele atacului unui rechin. Trupul acesteia a fost găsit la două zile după atacul care a avut loc pe data de 3 iulie.

Trupul Roxanei a ajuns în România sâmbătă, 9 iulie, și a fost depus la Capela Bisericii „Sf. Vineri”. Luni, 11 iulie, aceasta a fost înmormântată, iar la slujbă au venit atât familia, cât și prietenii și persoanele impresionate de tragedia care s-a întâmplat.

Citeste si: De ce au atacat, de fapt, rechinii în Egipt. Explicația biologiilor marini

„Este foarte greu când moare o persoană tânără și, mai ales, în aceste condiții. Este foarte greu pentru părinți, pentru familie... chiar și pentru noi, preoții care slujim. E greu să te manifești, e greu să mângâi familia. Pentru că te întrebi de ce i s-a întâmplat acestei persoane, care era credincioasă, venea la slujbe, era pașnică, de ajutor. Dar întrebarea <<de ce>> este cea mai păguboasă în astfel de momente, pentru că nu există un răspuns.

Dumnezeu are planuri cu fiecare dintre noi. Ne rugăm lui Dumnezeu să aibă grijă de sufletul ei și să o așeze în locul în care merită, în Împărăția Sa”, au fost cuvintele preotului care a săvârșit o slujbă la căpătâiul Roxanei, relatează stirileprotv.ro.