Elicopter, prăbușit în Grecia - 2 morți, printre care un român

Autor: Alina Petre
Actualizat: 14 apr 2023, 03:35

Elicopter prăbușit în Grecia

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia. Acesta se afla în misiune de stingere a incendiilor.

Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Grecia, miercuri seară, în timpul unei misiuni de stingere a incendiilor.

Românul locuiește în Grecia și în necesitat îngrijiri medicale de specialitate.

Un elicopter militar în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit, miercuri, în Grecia. Presa elenă susține că din membrii echipajului făceau parte doi român, un moldoven- și un traducător grec.

Elicopterul se afla în misiune de stingere a incendiilor și opera în Samos.

Elicopterul Mi8 s-a prăbușit în zona Agios Minas, în marea de la nord de Paleochori. Elicopterul a decolat la ora locală 16:39 și s-a răbușit la 17:55, în timp ce în zonă au predominat vânturi puternice de 6 grade pe scara Beaufort.

„Incendiul care a izbucnit astăzi la prânz într-o zonă de pădure din zona Paleochori din Samos este în desfășurare, iar forțele aeriene și terestre lucrează.

În timpul operațiunii aeriene de stingere a incendiilor, un elicopter de tip ER-MH4 închiriat de către Detașamentul de Pompieri, cu un echipaj de patru persoane, dintre care trei străini și un traducător grec, a căzut în zona mării din Agios Minas, lângă plaja din Plaka, N. D. a insulei Samos. Elicopterul a decolat de pe aeroportul Samos.

Pe parcursul operațiunii de căutare și salvare, un membru al echipajului a fost salvat, în timp ce căutările continuă pentru a-i localiza pe ceilalți trei membri ai echipajului”,

au transmis pompierii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Doi turiști au fost dați dispăruți în Grecia, după ce au intrat în apă! Valurile erau extrem de puternice

Două persoane au murit, printre care un român

Din primele informații, se pare că doi dintre membrii echipajului  au murit, unul fiind cetățean cu dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), iar al doilea cetățean grec, relatează Zougla.gr.

Al patrulea membru care a fost dat dispărut, a fost găsit nevătămat la ora 22.00, după ce a reușit să înoate și să iasă singur din apă.

Una dintre victime avea cetățenie română

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că una dintre victime avea dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova) iar unul dintre supraviețuitorii moldoveni avea, de asemenea, și cetățenie română.

”MAE informează că, în urma accidentului, două persoane au decedat. Una dintre victime avea dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), iar cealaltă era cetățean al Republicii Elene.”

, a transmis MAE.

Citeste si: Cine este românul de 25 de ani care a dispărut în Lefkada. Bărbatul este de negăsit de peste 24 de ore