Invazie de insecte în România, din cauza secetei. Cât de periculoase sunt

Autor: Alina Petre

Invazie de insecte, în România

România se confruntă cu o perioadă de secetă, din cauza temperaturilor ridicate, iar acest fapt a creat invazie de insecte în țară

În prezent seceta din România a afectat mai ales zona agricolă. Din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă oamenii se confruntă cu o nouă problemă și anume invazie de insecte.

Aceasta este o specie de musculițe trăiește în colonii și se înmulțeste când este perioadă de secetă. Insectele sunt atât de mici, încât trec și prin plasa de protecţie a ferestrelor și nu pot fi oprite cu sprayuri sau alte substanțe chimice.

Autoritățile au făcut dezinsecție generală, dar oamenii nu au scăpat de ele și au trecut la metodele cunoscute din bătrâni: folosesc pelin și sting lumina să iasă din casă.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 15 iulie 2022: Nu scăpăm de caniculă! Temperaturi și mai mari ca joi

Cea mai gravă situație este în județul Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin se confruntă cu cea mai gravă situație de acest gen. Oamenii sunt disperați și spun că nu mai pot ieși din casă din cauza acestor insecte. Autoritățiile nu au alte soluții.

Chiar dacă, instituțiile statului au făcut dezinsecție generală, problema nu s-a rezolvat.

Musculițele au invadat mai multe zone din țară. O situație similară este întâlnită în București, Drobeta-Turnu Severin și la Cluj.

Cât de periculoase sunt

Aceste insecte se numesc Tigrul platanului. Insectele se așează pe haine şi pe piele şi le dă bătăi de cap celor care ies la aer liber. Nu s-a dovedit că transmite vreo boală, dar înţepătură poate provoca iritaţii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai grav este că, odată cu încălzirea vremii, această insectă se va înmulţi.

Sursa lor de hrană sunt sucurile vegetale. Ne aşteptam în continuare la creşterea populaţiei acestor insecte.

Mai ales că temperaturile de peste 27 de grade sunt numai bune pentru dezvoltarea lor.

Oamenii spun că insectele s-au înmulţit şi nu ştiu cum să le facă faţă, mai ales că spray-urile împotriva ţânţarilor nu sunt eficiente.

Vremea se menţine caniculară

Vineri vremea va fi caldă, caniculară în cea mai mare parte din țară.

Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul țării, acolo unde mercurul termometrelor va urca până la 36 de grade (în Turnu Măgurele și Zimnicea).

În București va fi foarte cald, va fi caniculă vineri. Temperatura minimă va fi de 20 de grade, iar cea maximă de 35...36

de grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo joi, 14 iulie 2022: Caniculă în țară! La ce valori va urca mercurul termometrelor