Vești bune pentru șoferi! Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că prețurile carburanților ar urma să scadă, după ce a scăzut prețul barilului

Autor: Lavinia Medrea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că prețurile carburanților ar trebui să scadă în perioada următoare, având în vedere că a scăzut și prețul barilului.

Având în vedere că prețul barilului a scăzut, este normal să existe o scădere și în privința prețului carburanților din partea benzinăriilor care ar trebui să ajute cetățenii, spune Virgil Popescu.

Prețurile carburanților ar trebui să scadă, după scăderea prețurilor barilului

„E o întrebare foarte legitimă și ar trebui ca, după această scădere de preț, să asistăm și la o scădere a prețului la benzină mă aștept în principal.

Citeste si: Preț benzină și motorină vineri, 15 iulie 2022. Vezi unde găsești azi cea mai ieftină benzină și motorină din România

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma și suntem exportatori de benzină, prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut și acolo”, a explicat ministrul Energiei, întrebat de ce nu

este scăzut prețul barilului și în benzinării, citat de România TV.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Vom asista la o corecție în jos a prețului la carburant”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că, în următoarea perioadă, este foarte posibil ca prețurile carburanților să fie scăzute, pentru că așa ar fi normal din partea rețelelor mari de benzinării.

Citeste si: Brazilia și Rusia au încheiat un acord pentru achiziționarea de motorină mai ieftină. Oficialii refuză să dea informații suplimentare

„Ordonanța nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar și-a asumat de la început această scădere de preț. Eu cred că vom asista în perioada următoare și la o corecție în jos a prețului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină sau poate în același timp cu prețul la benzină.

Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziție, să scazi și prețul, așa cum atunci când ai justificat, a crescut cotația petrolului, a crescut cotația motorinei, ai ridicat prețul”, a declarat Virgil Popescu.