Cum se schimbă obiceiurile menstruale ale femeilor în prezent

Author: Oana Iosif

Femeile au nevoie de îngrijire maximă, au nevoie să fie în siguranță, iar produsele convenționale pentru menstruație nu oferă această certitudine. De ce? Pentru că nu există transparență în ceea ce privește compoziția acestora, care deseori implică clor, înălbitori și substanțe care pot dăuna.

Astfel, schimbarea era inevitabilă, nu doar în ceea ce privește dezvoltarea unor produse mult mai sigure, fabricate din materiale naturale, organice, ci și referitor la tabuurile care se învârt în jurul acestei perioade. Menstruatia nu ar trebui să rușineze, vreodată, vreo femeie. Nu ar trebui să o jeneze și să o facă să se simtă inconfortabil, izolată, deoarece este un fenomen biologic absolut normal, dovada unui corp sănătos, a unui sistem hormonal funcțional.

Enroush, un brand romanesc promovează și susține sănătatea femeilor, punând la dispoziția acestora produse certificate, validate, testate de către dermatologi și aprobate de către ginecologi, pentru maxima siguranță a procesului menstrual. Este vorba despre schimbarea care, evident, nu este de așteptat să se întâmple imediat, pe neașteptate, ci care presupune multă educație, mult curaj și un obiectiv măreț de la care nu trebuie vreodată să te abați.

De asemenea, Enroush își dorește să pună la dispoziția femeilor mai multe informații privitoare la corpul lor, cum ar fi cele referitoare la infecția cu HPV, și să adopte, în același timp, un comportament cât mai prietenos cu mediul, sustenabil. Construirea unui circuit ecologic al produselor, deoarece bumbacul este un material biodegradabil, reprezintă primul pas spre a avea grijă de ecosistemul în care trăim și susține viața pe Pământ.

Trebuie să existe o sinergie între om și natură, între ființă și biologie. A-ți accepta corpul, a-i accepta defectele și atuurile, a-i cunoaște slăbiciunile și punctele forte reprezintă primul pas spre a-ți îmbunătăți semnificativ viața. O femeie care-și cunoaște adevăratele forțe și care își iubește corpul va reuși întotdeauna să-și susțină punctul de vedere și să inspire lumea. Pentru că femeile trebuie celebrate, trebuie susținute, pentru a-și atinge maximul potențial.

În 2022, nici când vine vorba de anticonceptionale nu ar trebui să mai existe dubii sau emoții negative. Este nevoie de educație sexuală, de explorarea propriului corp pentru a ști cum să îl gestionezi și cum să te comporți în anumite situații. Tabuurile și miturile din jurul menstruației trebuie demontate, deoarece informațiile eronate există peste tot. Din păcate, mai mult decât informații eronate, este vorba despre lipsa informației. Iar Enroush vrea să schimbe asta!

Este strict necesară documentarea menstruației, deoarece foarte multe tinere nu știu despre acest proces, aflând despre el deseori abia atunci când li se întâmplă. Uneori, acest lucru poate avea un impact deosebit de grav asupra tinerei adolescente. Este important ca ea să știe deja ce presupune menstruația și cum trebuie abordat acest proces: prin informare anterioară, alegerea produselor menstruale potrivite și cunoașterea corpului uman. Despre asta este Enroush!

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.