Mormânt unic în lume, descoperit în Ucraina. Arheologii cred ca tânăra a fost îngropată de vie, iar poziția corpului este una nemaiîntâlnită

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 18 apr 2023, 04:05

Mormânt unic in lume, descoperit în Ucraina

Sursa: Facebook Archaeology and Ancient Civilizations

Mormânt unic în lume, descoperit în Ucraina. Arheologii cred ca tânăra a fost îngropată de vie, iar poziția corpului este una nemaiîntâlnită până acum.

Un mormânt comun, unic în lume, a fost descoperit de arheologi în Ucraina. Mormântul, a cărui vechime ar fi de 3000 de ani, a fost descoperit de o echipă de arheologi condusă de profesorul Mykola Bandrivsky lângă satul Petrykiv din vestul Ucrainei. 

Citeste si: Cel mai bântuit loc din România. Pereții castelului păstrează urmele adânci ale durerii celor care și-au dat acolo ultima suflare

Mormânt unic în lume, descoperit în Ucraina 

O echipă de arheologi condusă de profesorul Mykola Bandrivsky a făcut o descoperire extraordinară în satul Petrykiv din vestul Ucrainei. Este vorba despre un mormânt comun, despre care profesorul Bandrivsky a declarat că ar fi unic în lume. Mormântul, în care au fost descoperite două schelete, unul masculin și unul feminin, ar data încă din Epoca Bronzului.

Dar ceea ce face ca acest mormânt să fie considerat cu adevărat special și unic nu este vechimea lui, ci poziția în care cele două schelete au fost găsite.

Poziționarea acestora era una deosebită, privindu-se față în față, în timp ce frunțile lor se atingeau.

„Este o înmormântare unică, un bărbat și o femeie zac acolo, îmbrățișându-se strâns.

„Ambele fețe se priveau una la alta, frunțile lor se atingeau.

„Femeia era întinsă pe spate, cu brațul drept îl îmbrățișa tandru pe bărbat, iar încheietura mâinii era întinsă pe umărul lui drept.

„Picioarele femeii erau îndoite până la genunchi, iar vârful picioarelor era sprijinit de picioarele bărbatului.

„Ambii  erau îmbrăcați cu decorațiuni de bronz, iar lângă capete erau așezate câteva obiecte de ceramică„  a

declarat profesorul Mykola Bandrivsky, cel care a condus echipa de arheologi, potrivit publicației britanice Mirror.   

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Lacrimi amare la căpătâiul Lizei, fetița ucisă în atacul cu rachete de la Vinița. Imaginea sfâșietoare a durerii pe care rușii o lasă în urma lor

Tânăra a fost îngropată de vie 

Tânăra descoperită în mormântul din Ucraina, unic în lume, a fost îngropată de vie. Aceasta este părerea arheologilor, în frunte cu profesorul Mykola Bandrivsky, cel care a condus studiul. 

Poziția în care a fost descoperit scheletul aparținând femeii îi face pe arheologi să creadă că aceasta era vie în momentul în care a fost îngropată alături de bărbat, într-un gest de sacrificiu suprem și ca o dovadă incontestabilă de iubire. 

Modul în care mâinile și picioarele acesteia erau poziționate nu se putea realiza decât dacă aceasta era vie în momentul în care a fost băgată în groapă, aceasta este și părerea medicilor legiști care au analizat descoperirea. 

Experții spun că este probabil ca femeia să fi ales în mod voluntar să moară și să fie îngropată împreună cu soțul ei, iar cu scurt timp înainte să fie coborâtă în groapă să fi consumat o substanță otrăvitoare. 

Doar în acest mod ar fi putut să se poziționeze așa, față în față și lipită de bărbatul drag.

Citeste si: Misterul unicului lac creat de natură sub forma hărții României. Motivul pentru care nimeni nu se încumetă să intre în apele lui

 „Din punctul nostru de vedere, această femeie a decis, în mod voluntar, să facă asta. Poate că ea nu a vrut să trăiască fără soțul ei și să își schimbe modul de viață, așa că a preferat să moară și să fie îngropată alături de el. 

Presupunem că o astfel de decizie a fost dictată doar de propria ei dorință și de încercarea ei de a rămâne cu persoana iubită pentru totdeauna„, a declarat profesorul Mykola Bandrivsky, cel care a condus exhipa care a descoperit acest mormânt în Ucraina, unic în lume. 

El a adăugat: „Este posibil să fi băut, de exemplu, un fel de otravă pentru a se putea alătura soțului ei într-un mod ușor și nedureros”. 

Citeste si: Locul de poveste din România despre care legenda spune că-i ascunde pe Solomonari, cele mai vechi ființe care stăpânesc norii

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.