Virusul mortal Marburg, asemănător cu Ebola, a fost confirmat. Persoanele infectate au murit, deoarece nu există tratament

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 04:30

Virusul mortal Marburg, asemănător cu Ebola, a fost confirmat

Sursa: Profimedia via digi24.ro

Marburg, un virus mortal asemănător cu Ebola, a fost confirmat în Ghana. Primele două cazuri au fost raportate și, din nefericire, nu există niciun tratament, motiv pentru care pacienții au murit.

Marburg este noul virus mortal care înspăimântă omenirea. Acesta a făcut deja două victime în Ghana și, potrivit BBC, relatează observatornews.ro, nu are tratament.

Testele persoanelor infectate cu Marburg sunt supuse cercetărilor

Oamenii de știință dintr-un laborator din Senegal sunt cei care se ocupă de verificarea testelor pacienților decedați, pentru a afla mai multe despre acest virus mortal.

Mai mult decât atât, în momentul de față, aproximativ 100 de persoane se află în carantină, find cazuri directe de contact. Cu toate că nu există un tratament pentru Marburg, medicii susțin faptul că apa și tratatea simptomelor pot îmbunătăți șansele de supraviețuire ale pacientului.

Virusul Marburg provine de la liliecii de fructe, iar răspândirea lui se face prin intermediul fluidelor corporale care se transmit de la specia de lilieci la om și, ulterior, de la om la om.

Marburg este un virus estrem de periculos și, de cele mai multe ori, poate provoca decesul persoanelor care se infectează cu el. Simptomele sunt: febra, durerea de cap, durerile musculare, sângerarea și vărsăturile cu sânge.

Oficialii roagă oamenii să nu se deplaseze în apropierea peșterilor și să consume carnea foarte bine, pentru a evita infectarea cu virusul ucigaș.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: O nouă bacterie a fost descoperită în Wuhan, China. Despre ce este vorba și cât este de periculoasă

Câte persoane au fost ucise de Marburg până acum?

Focare anterioare de infectare au fost raportate în Africa și, de asemenea, câteva cazuri sporadice au fost depistate și în: Uganda, Africa de Sud, Kenya, Congo, Republica Democrată și Angola.

Mai mult de 200 de persoane și-au pierdut viața din cauza acestui virus în Angola, în urmă cu 17 ani, atunci când, conform OMS, a fost întregistrat și cel mai grav focar din istorie.

În altă ordine de idei, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la variola maimuței care continuă să se răspândească în mod alarmant.

„Subliniez încă o dată că trebuie să căutăm soluţii pentru a opri transmiterea şi să sfătuim guvernele să pună în aplicare urmărirea contactelor, pentru a monitoriza şi a limita virusul şi pentru a oferi asistenţă persoanelor izolate.

Citeste si: O nouă subvariantă Covid, „Centaurus”, se răspândeşte rapid în toată lumea. A fost identificată în mai multe țări

Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate. 

În Africa, apar cazuri în ţări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuţei”, a declarat directorul OMS marți, 12 iulie, în timpul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Geneva, informează news.ro, potrivit romaniatv.net.