LIVE UPDATE Ziua 146 de război în Ucraina: Rusia a reînceput atacurile asupra orașului Odessa, iar armata Ucrainei susține că a eliberat peste 1.000 de localități

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 iul 2022, 15:25

LIVE UPDATE: Rusia a reînceput atacurile asupra orașului Odessa

Sursa: Instagram

Rusia a reînceput atacurile asupra orașului Odessa, un punct cheie în războiul din Ucraina. De asemenea, și alte zone din partea de est a Ucrainei sunt bombardate de către ruși, printre care se numără și regiunea Donețk.

UPDATE ORA 14:00. Șeful armatei din Ucraina a anunțat că situația de pe front este stabilizată prin intermediul rachetelor HIMARS

Șeful armatei din Ucraina a declarat că rachetele HIMARS ajută Ucraina să ducă mai departe războiul cu Rusia, deoarece, în acest fel, situația este stabilizată și ținută sub control.

UPDATE ORA 13:30. Volodimir Zelenski a decis să demită întreaga conducere a serviciului de informații

Volodimir Zelenski a decis să demită întreaga conducere a serviciului de informații din cauza trădării față de Ucraina. Ivan Bakanov și Irina Venediktova au fost demiși din funcțiile pe care le aveau.

UPDATE ORA 12:00. Armata ucraineană raportează peste 38.000 de militari ruși uciși

Armata ucraineană susține că, începând cu data de 24 februarie, a ucis 38.500 de soldați ruși. De asemenea, a distrus: aproximativ 1.700

de tancuri, 3.892 de vehicule blindate, aproximativ 250 de sisteme de rachete și 188 de elicoptere.

UPDATE ORA 10:30. Culturile de cereale ale Ucrainei ar putea fi considerabil mai mici începând de anul viitor

Mikola Solski, ministrul Agriculturii din Ucraina, susține că, dacă Rusia nu va debloca Marea Neagră, fermierii nu ar avea resursele financiare necesare pentru a plăti necesitățile cultivării cerealelor. Acest lucru i-ar face să se orienteze către rapiță.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 09:40. Zonele ocupate din Ucraina de către ruși ar putea fi reconstruite cu ajutorul muncitorilor din Coreea de Nord

Coreea de Nord ar putea să trimită mai mulți muncitori în regiunile ocupate de ruși din partea de est a Ucrainei, pentru a ajuta la reconstrucția acestora. Este vorba de republicile separatiste Donețk și Luhansk ce, încă de la începutul războiului, au reprezentat un interes major pentru Vladimir Putin.

Ambasadorul Alexander Matsegora susține că pot exista foarte multe oportunități de cooperare din punct de vedere economic între Coreea de Nord și regiunea Donbas.

 

UPDATE ORA 08:50. Putin se va întâlni cu liderul Teheranului

Vladimir Putin efectuează astăzi, 19 iulie, prima vizită în afara Rusiei, de când războiul a început. Acesta va sta de vorbă cu ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Teheranului.

„Legătura cu Khamenei este foarte importantă. Între noi s-a dezvoltat un dialog de încredere cu privire la cele mai importante probleme de pe agenda bilaterală şi internaţională.

În majoritatea problemelor, poziţiile noastre sunt apropiate sau identice”, a menționat Iuri Ușakov.

De asemenea, la discuție va participa și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

UPDATE ORA 08:30. Rușii au continuat să bombardeze Nikopol

În timpul nopții, rușii au continuat să bombardeze Nikopol cu aproximativ 40 de atacuri, potrivit lui Dnipropetrovsk Valentin Reznichenko, guvernatorul regiunii. Nu au fost înregistrate victime, însă două întreprinderi industriale și mai multe clădiri rezidențiale și linii electrice au fost avariate.

UPDATE ORA 08:00. Armata din Ucraina a eliberat peste 1.000 de localități

Volodimir Zelenski a anunțat că armata sa a reușit să elibereze peste 1.000 de localități din mâinile armatei ruse, dar și că eforturile soldaților săi încep să dea și mai multe roade.

„Este din ce în ce mai dificil pentru armata rusă să menţină poziţiile pe teritoriul capturat. Pas cu pas, avansăm, întrerupem aprovizionarea ocupanţilor, identificăm şi neutralizăm colaboratorii. Perspectiva este evidentă: steagul ucrainean va fi în toate oraşele şi satele noastre. Singura întrebare este în cât timp”, a declarat Zelenski.

UPDATE ORA 07:30. În cazul în care negocierile se vor relua, Rusia se declară pregătită, dar cu termeni mult mai duri

Rusia se pregătește pentru o posibilă nouă rundă de negocieri, motiv pentru care a decis să vină cu termeni mai duri, dacă va fi cazul. Iuri Ușakov, consilierul lui Vladimir Putin, a spus că s-au obținut rezultate concrete în timpul negocierilor din marte, desfășurate în Turcia.

„Dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi”, a declarat acesta.

 


În cadrul emisiunii ”Follow us”, make-up artistul Mirela Vescan a discutat despre noile tendințe în machiaj pentru anul următor, oferind perspective interesante despre direcția în care se îndreaptă industria de frumusețe.