România are propriile lacuri cu plajă. Unde sunt și cât de frumos arată

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 apr 2023, 03:40

România are propriile lacuri cu plajă. Unde sunt și cât de frumos arată

Sursa: Facebook: Lacul Ghioroc

România este o țară foarte frumoasă care, odată descoperită, te va lăsa cu gura căscată, iar cea mai nouă frumusețe este reprezentată de mai multe lacuri cu plajă proprie. Iată unde sunt și de ce pot reprezenta o destinație perfectă de vacanță!

România are propriile lacuri cu plajă, iar peisajele sunt unele de vis, dar necunoscute de prea multe persoane. Nisipul fin și palmierii fac din locurile respective să pară adevărate plaje exotice care par rupte din rai.

Unde sunt ascunse aceste lacuri cu plajă?

Un lac cu plajă se află în județul Arad, în comuna Ghioroc. Datorită frumuseții pe care o oferă, localitatea a primit o aprobare pentru a putea să devină o stațiune de interes local.

Plaja din comuna Ghioroc este cunoscută drept „Litoralul Vestului” și, în fiecare an, peste 100.000 de turiști o vizitează. Locul de poveste de află la aproximativ 20 de km de orașul Arad, iar suprafața este de zece hectare și se regăsește la poalele Munților Zarandului.

Numărul tot mai mare de turiști se datorează și investițiilor foarte mari care au fost făcute în acea zonă.

Mai mult decât atât, în fiecare an, acolo este organizat Ghioroc Summer Fest care începe pe data de 1 iulie și se încheie abia pe data de 1 septembrie.

Citeste si: Arma furată de la un soldat din Constanța în luna martie a fost găsită. Halucinant- Unde era- Scenariu desprins parcă din filme

Festivalul aduce pe scenă DJ și din România, dar și din țara noastră care reușesc să întrețină atmosfera.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Am primit punctaj maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună staţiune pe care au avizat-o şi că ne vor da exemplu şi la celelalte localităţi care au depus dosare pentru transformarea în staţiune.

Noi am făcut singuri documentaţia şi am făcut-o bine din prima. Alţii cu firme de consultanţă nu au documentaţiile bune”, a spus Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc.

Începând cu anul 2016,  conducerea Consiliului Județean Arad a început toate demersurile necesare pentru a pune în lumină plaja de la Poalele Munților Zarandului.

Capitala are cea mai mare plajă artificială din România

„Insula Îngerilor” va fi numele purtat de Lacul Morii, iar anunțul a fost făcut de Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Citeste si: Litoralul românesc, la mare preț! Tarifele din vara asta sunt mai mari că plajele proaspăt extinse, iar calitatea serviciilor pe alocuri, mai mică decât așteptările turiștilor!

„Amenajarea zonei de promenadă și a Insulei Lacului Morii – este un proiect pe care l-am deblocat și azi suntem în faza de implementare cu el.

Lacul Morii, cu tot ce înseamnă zona de promenadă și insulă, se află în administrarea Apelor Române. Timp de mai bine de doi ani am muncit pentru a semna un protocol cu Apele Române din punct de vedere al preluării administrării la nivelul Sectorului 6 și, bine-nțeles, că am reușit și, ulterior, am demarat procedurile legale pentru a realiza proiectul necesar pentru investiție”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, conform playtech.ro.