OMS avertizează Europa să reintroducă măștile și să reia vaccinarea: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

Autor: Marina Ionescu

Țările trebuie să intensifice vaccinarea şi să reintroducă măsuri precum purtarea măştii. Avertismentul OMS pentru Europa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că trebuie să se intensifice vaccinarea și să se impună obligativitatea măștii de protecție în transportul public și în spațiile închise, având în vedere că subvariantele Omicron ale coronavirusului provoacă un nou val de infectări în Europa, potrivit Agerpres, citat de Observatornews.

Citeste si: Cum știi că ești infectat cu COVID-19 și care sunt noile simptome după care trebuie să te iei

OMS avertizează Europa să reintroducă măștile și să reia vaccinarea

Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a sugerat ca țările din Europa să ia măsuri cât mai rapid, pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare, în condițiile în care subvarianta Omicron BA.5 se răspândește cu raipiditate. 

'Avem o creștere a numărului cazurilor(...), într-o societate care funcționează aproape ca înainte de pandemie'', a remarcat responsabilul OMS.

Citeste si: Octavian Jurma, despre valul șase al pandemiei. Ce se întâmplă în România

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Oficialul susține că este nevoie de purtarea măștii, de aerisirea spațiilor închise și de administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster, înainte ca serurile specifice noilor variante să fie disponibile în toamnă.

Aproape 3 milioane de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în Europa săptămâna trecută

Hans Kluge a precizat că trebuie implementate aceste măsuri pentru a evita restricții mai dure.

Citeste si: Predicțiile medicului Octavian Jurma legate de COVID 19 se adeveresc! Marți avem recordul ultimelor 5 luni! Ce estima expertul

''Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse'', după cele care au existat de când a început pandemia, a mai constatat el.  'Acum este suficient de clar că ne aflăm într-o situație similară celei de vara trecută'', cu singura diferență că varianta Omicron este cea dominantă, a menționat același responsabil al OMS într-un comunicat citat de agenția EFE.

''Odată cu creșterea numărului cazurilor vedem și o creștere a spitalizărilor, care nu vor face decât să crească și mai mult în lunile de toamnă și iarnă, după ce școlile se vor redeschide, oamenii vor reveni din vacanțe și odată cu venirea iernii interacțiunea socială se va muta în spații închise'', anticipează  Hans Kluge, insistând din nou asupra reintroducerii măștii în transportul public și în spațiile închise și administrării celei de-a doua doze de vaccin booster.

Aproape trei milioane de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în Europa săptămâna trecută, circa jumătate din cele înregistrate la nivel mondial. În același interval de timp spitalizările s-au dublat și aproape 3.000 de oameni au murit în urma COVID-19, potrivit sursei citate.