Alexandru Rafila face un anunț îngrijorător despre numărul infectărilor. Se începe pregătirea sistemului de sănătate

Autor: Andreea Buinoschi

Alexandru Rafila, un anunț îngrijorător despre numărul infectărilor

Sursa: Istock

Alexandru Rafila susține că numărul infectărilor cu COVID-19 este din ce în ce mai mare, dar și că se fac pregătiri pentru ca sistemul de sănătate să poată face față unei posibile noi crize. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății declară că, până la mijlocul lunii august, numărul infectărilor va continua să crească.

Alexandru Rafila nu vede deloc cu ochi buni numărul infectărilor cu COVID-19 și susține că acesta va tot continua să crească până la mijlocul lunii august, motiv pentru care sistemul de sănătate, în special partea de ambulatoriu, a început să fie pregătit.

Numărul infectărilor din ce în ce mai mare duce la pregătiri serioase pentru valul șase

Ministrul Sănătății a declarat că valul șase este prezent, dar și că tulpinie acestuia se transmit mult mai ușor, motiv pentru care sistemul de sănătate trebuie să fie pregătit.

„Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii. Până la toamnă, mai avem vreo două luni. (…) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val şase, generat de tulpini mai transmisibile. Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare.

Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament”, a declarat ministrul Sănătății în timpul dezbaterii „Pandemia COVID-19, 2022: ‘=Nimic nu va mai fi la fel vs.

Luaţi din nou prin surprinder” ce a fost organizată de către DC News Media Group.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: OMS avertizează Europa să reintroducă măștile și să reia vaccinarea: „Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse”

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a declarat că scenariul pe care se merge în prezent este același pe  care s-a mers și atunci când a avut loc valul cinci. De asemenea, acesta a cerut persoanelor care se confruntă cu simptome să facă un test SARS-CoV-2 în cel mai scurt timp posibil.

Alexandru Rafila îndeamnă oamenii la responsabilitate, pentru a combate valul șase

„Am redeschis centrele de evaluare şi de tratament, centrele ambulatorii, mărim capacitatea de testare. Şi, fac un apel la toate persoanele care au simptome să se testeze, fie la medicul de familie, fie într-o farmacie din program, fie la un centru acesta de recoltare a probelor care există în municipiul Bucureşti, fie la ambulanţă, pentru că şi ambulanţa este un sprijin de nădejde în gestionarea acestei pandemii.

Citeste si: Predicțiile medicului Octavian Jurma legate de COVID 19 se adeveresc! Marți avem recordul ultimelor 5 luni! Ce estima expertul

Sigur, aici e nevoie de un efort comun, nu doar cei care administrează, în general, sistemul de sănătate, mă refer la Ministerul Sănătăţii sau la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. (…) Trebuie să lucreze în parteneriat cu profesioniştii, mai ales cu medicii de familie, aş spune, care ar putea să ajute foarte mult la controlul acestei pandemii prin extinderea programului de vaccinare, dacă ne referim la persoanele vulnerabile înscrise pe propriile liste, la testare, dacă discutăm despre simptomatici, îndrumarea lor, dacă este cazul, către centrele ambulatorii de specialitate”, a mai explicat acesta, conform romaniatv.net.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.