LIVE UPDATE Ziua 148 de război în Ucraina: Rusia se pregătește să își intensifice atacul în regiunile din sudul Ucrainei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 iul 2022, 16:11

LIVE UPDATE Ziua 148 de război în Ucraina: Rusia se pregătește să își intensifice atacaul în regiunile din sudul Ucrainei

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

Rusia anunță că obiectivele militare trebuiesc îndeplinite și în partea de sud a țării, în timp ce Volodimir Zelenski susține că Moscova va ataca și alte țări, iar Ucraina este doar un teren de testare. Ieri seară, 20 iulie, mai multe explozii au fost raportate în apropierea centralei nucleare din Zaporojie.

UPDATE ORA 15:00. Rusia vrea să anexeze toate teritoriile care, în prezent, sunt ocupate de armata sa

După ce armata rusă a reușit să iasă învingătoare în mai multe teritorii din Ucraina, acum, aceasta vrea să le anexeze și își dorește ca aceste lucruri să fie gata cel mult până pe data de 15 septembrie a acestui an.

UPDATE ORA 14:00. Rusia acuză Kievul că a atacat situl centralei Zaporojie

Rusia a acuzat Ucraina că a atacat situl centralei de la Zaporojie cu ajutorul unor drone, deși acesta se află sub controlul armatei ruse încă din luna martie. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate pagube care să pună în pericol viețile celor de acolo.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 12:35. Rusia a atacat din nou Harokv. Au fost anunțați cel puțin doi morți

Atacurile asupra orașului Harkov au continuat și astăzi. Ucraina a anunțat că cel puțin 19 persoane au fost rănite și cel puțin două și-au pierdut viața.

„Inamicul rus atacă exclusiv străzile oraşului, pavilioanele comerciale şi infrastructura rezidenţială. A fost atacată o clădire rezidenţială în care se afla un cabinet stomatologic privat.

În incintă nu se aflau oameni. Locuitorii din Harkov sunt rugaţi să fie extrem de vigilenţi, inamicul trage haotic şi brutal în oraş”, a declarat guvernatorul regional.

UPDATE ORA 11:30. Rusia nu va mai furniza petrol la nivel mondial, dacă prețurile vor fi plafonate

Rusia a anunțat că va opri exportul de petrol către țările mondiale, dacă se va decide plafonarea prețului sub costul de producție.

Cu toate acestea, în SUA se dorește plafonarea prețului până în luna decembrie a anului curent, în timp ce Putin a avertizat că plafonarea va duce la explozia prețului.

UPDATE ORA 10:00. Armara rusă încearcă să acapareze termocentrala de la Vuhlehirsk

Armata rusă depune eforturi pentru a încercuri centrala Vuhlehirsk care se află la aproximativ 50 de km de Donețk. Conform Ministerului Apărării din Marea Britanie, scopul Rusiei este de a avansa către alte zone din apropiere: Sloviansk și Kramatorsk.

UPDATE ORA 09:00. Rusia va relua livrarea de gaze spre Europa

După „lucrări de mentenanță” ce au durat 10 zile, Rusia a anunțat astăzi, 21 iulie, că va relua livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1. Gazoductul trece prin Ucraina, în timp ce fluxul rămâne scăzut din cauza sancțiunilor care au fost impuse Rusiei.

UPDATE ORA 07:30. Zelenski susține că Rusia se folosește de Ucraina pentru a testa noi modalități de atac

Volodimir Zelenski a declarat că Rusia nu se mulțumește doar să atace Ucraina, ci va continua să atace și alte țări și, acum, aceasta doar își testează modalitățile de atac pe teritoriul țării sale.

„Rusia testează în Ucraina tot ceea ce poate fi folosit împotriva altor ţări europene. A început cu războiul gazelor şi a încheiat cu o invazie la scară largă, cu teroare de rachete şi oraşe ucrainene arse”, a declarat președintele Ucrainei.

UPDATE ORA 07:00. Serghei Lavrov a anunțat că Rusia își va concentra atenția și înspre teritoriile din sudul Ucrainei

Serghei Lavrov a anunțat că armata rusă urmează să își intensifice acțiunile și în regiunea de sud a țării, după ce partea de est, regiunea Donbas, a fost supusă unor atacuri extrem de putenice în ultimele zile.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.