LIVE UPDATE Ziua 150 de război în Ucraina. Zelenski nu doreşte o încetare a focului cu Rusia fără o recuperare a teritoriilor pierdute. Putin are interdicție de intrare în Japonia

Autor: Diana Tilă

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

În cea de-a 150-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. ​Forțele ruse au continuat să bombardeze Ucraina.

Vineri, 22 iulie, Volodimir Zelenski a declarat, că Rusia a făcut tot posibilul pentru a închide accesul Ucrainei la mar și pentru a distruge potențialul exporturilor.

Citeste si: Tensiunile dintre Rusia și Chișinău ating noi cote. Republica Moldova, amenințată cu război

Ucraina: Zelenski nu dorește o încetare a focului cu Rusia fără o recuperare a teritoriilor pierdute

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că o încetare a focului cu Rusia fără a revendica teritoriile pierdute nu ar face decât să prelungească războiul, potrivit unui interviu publicat vineri de The Wall Street Journal, relatează Reuters.

"Înghețarea conflictului cu Federația Rusă înseamnă o pauză care oferă Federației Ruse o perioadă de răgaz. Societatea crede că toate teritoriile trebuie să fie eliberate mai întâi și apoi putem negocia ce să facem și cum am putea trăi în secolele următoare.

O nevoie mai presantă sunt sistemele de apărare antiaeriană care ar putea să împiedice Rusia să lanseze atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra unor orașe pașnice la sute de mile de linia frontului", a adăugat Zelenski.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 149 de război în Ucraina: Rusia a fost de acord să deblocheze porturile ucrainene, în timp Ucraina ar putea lua un avans considerabil

Referindu-se la acordul semnat cu Rusia pentru redeschiderea exporturilor de cereale, Zelenski a spus: "Concesiile diplomatice făcute Moscovei ar putea stabiliza oarecum piețele, dar ar oferi un  răgaz și ar avea un efect de bumerang".

Zelenski: "Este responsabilitatea ONU" să garanteze respectarea acordului

Volodimir Zelenski a precizat, vineri, că ONU este responsabilă de respectarea acordului privind exportul de cereale ucrainene încheiat la Istanbul.

"Toată lumea înțelege că Rusia s-ar putea angaja în provocări, încercări de a discredita eforturile ucrainene şi internaționale. Dar avem încredere în ONU. Acum este responsabilitatea lor să garanteze respectarea acordului.

Acordul corespunde în totalitate intereselor Ucrainei", a declarat președintele ucrainean, adăugând că armata ucraineană controlează "100% accesul la porturi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Este vorba de veniturile agricultorilor, de întregul sector agricol și de bugetul de stat. Acestea sunt locuri de muncă. Acum avem cereale în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari", a subliniat președintele ucrainean.

Citeste si: Greta Thunberg se opune aderării Suediei la NATO! "Nu e prima oară când irită cu opiniile ei politice"

"Există șansa de a reduce gravitatea crizei alimentare cauzate de Rusia și de a preveni o catastrofă globală- o foamete care ar putea duce la haos politic în multe țări ale

lumii, în special în cele care ne ajută", a adăugat el.

"Aceasta este o altă demonstrație că Ucraina este capabilă să reziste acestui război", a conchis el.

Putin are interdicție de intrare în Japonia. Anunțul făcut de guvernul de la Tokyo

Autoritățile din Japonia au anunțat că nu-i vor permite lui Vladimir Putin să intre în țară, în cazul în care acesta va dori să participe la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, asasinat pe 8 iulie. 

Citeste si: Gestul făcut de Vladimir Putin când a coborât din avion, la Teheran. Detaliul care a atras atenția tuturor

 

 

 

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.