O ambarcațiune cu migranți haitieni s-a răsturnat în largul coastelor Bahamas. Au fost găsite 17 persoane decedate, printre care un copil

Autor: Lavinia Medrea

O ambarcațiune cu migranți haitieni s-a răsturnat în largul coastelor Bahamas. Au fost găsite 17 persoane decedate, printre care un copil

Sursa: Twitter

Trupurile a 17 persoane, printre care și un copil, au fost recuperate după ce o ambarcațiune care transporta migranți din Haiti s-a răsturnat în largul coastelor Bahamas.

O ambarcațiune care transporta zeci de migranți haitieni s-a scufundat duminică în largul coastelor Bahamas, provocând moartea a cel puțin 17 persoane, au anunțat autoritățile, potrivit dw.com.

„Echipele de salvare au recuperat 17 cadavre din apă”, se arată într-o declarație transmisă pe Twitter de premierul bahamian Philip Davis.

Barcă răsturnată în largul coastelor Bahamas, 17 migranți găsiți morți

Potrivit comunicatului, 15 femei, un bărbat și un bebeluș se numără printre morții din incidentul care a avut loc la aproximativ 11,3 kilometri de New Providence.

Douăzeci și cinci de persoane au fost salvate și sunt asistate de oficiali din domeniul sănătății, a adăugat comunicatul.

Citeste si: Din dorința de a-și impresiona iubita, un tânăr de 15 ani a provocat o tragedie de proporții. Lavinia, prietena băiatului, a murit pe loc după ce adolescentul a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în afara carosabilului

Nu se știe clar câte persoane sunt dispărute.

Comisarul de poliție Clayton Fernander a declarat că aproape 60 de persoane ar fi putut fi la bord.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Barca s-ar fi răsturnat din cauza agitației mării

Premierul Davis a declarat, într-o conferință de presă, că autoritățile cred că migranții se aflau pe o ambarcațiune care se îndrepta spre Miami, Florida.

„Se crede că ambarcațiunea s-a răsturnat pe o mare agitată”, a spus el.

O investigație a mai multor agenții care implică Forța de Poliție Regală din Bahamas și Forța de Apărare Regală din Bahamas a început „pentru a determina toate circumstanțele care au înconjurat o presupusă operațiune de trafic de persoane care a dus” la

aceste decese, se arată în declarația lui Davis.

Citeste si: Cine este bărbatul care a murit la concertul lui The Weeknd, după ce a căzut de pe o scară rulantă, la 12 metri înălțime. Hugo avea doar 32 de ani

Două persoane, ambele din Bahamas, au fost reținute în legătură cu operațiunea suspectată de trafic de persoane, au precizat autoritățile.

Bahamas, „raiul” traficului de persoane

Bahamas este frecvent folosit de traficanții de persoane ca rută de tranzit pentru călătoria maritimă potențial periculoasă a haitienilor care doresc să ajungă în Statele Unite.

Călătoriile înșelătoare pe mare în bărci șubrede au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimul an, deoarece haitienii fug de sărăcie și de violența tot mai mare a bandelor.

„Această nouă tragedie întristează întreaga națiune”, a declarat prim-ministrul haitian Ariel Henry, după incident, pe Twitter.

„Fac din nou apel la reconciliere națională pentru a rezolva problemele care îi fac pe frații, surorile și copiii noștri să fugă de pe pământul nostru”, a adăugat el.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.