Cine este tânărul de 21 de ani care a fost decapitat de elicea unui elicopter. Acesta îl închiriase pentru a vizita insulele grecești

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 26 apr 2023, 08:25

Tănărul de 21 de ani, care a fost decapitat de elicea unui elicopter, era din Marea Britanie și se afla în Grecia. Acesta închiriase elicopterul pentru a vizita insulele grecești. Tragicul incident a avut loc în apropiere de Atena.

Tănărul de 21 de ani, care a fost decapitat de elicea unui elicopter, era din Marea Britanie și venise în Grecia împreună cu familia sa. Acesta și-a pierdut viața la heliportul din Spata, în apropiere de aeroportul din Atena.

Tănărul de 21 de ani, care a fost decapitat de elicea unui elicopter, se pregătea să se întoarcă acasă

Acesta se îndrepta către aeroportul din Atena de unde urma să ia un avion privat, pentru a se întoarce în Marea Britanie.

Băiatul se afla într-un elicopter împreună cu trei prieteni, în timp, ce în al doilea elicopter, se afla familia sa, toți pregătindu-se să se întoarcă în Anglia.

Ca ultimă distracție, aceștia au decis să închirieze două elicoptere cu care să viziteze insulele din Grecia. Primul elicopter care a aterizat a fost cel în care tânărul se afla. În momentul în care acesta s-a dat jos din elicopter, a atins elicea, iar aceasta l-a tăiat în bucăți, conform romaniatv.net.

Citeste si: Momentul în care un robot îi rupe degetul unui băiețel de 7 ani în timpul unei partide de șah- Video

Pilotul elicopterului l-a sunat imediat pe pilotul elicopterului în care se aflau părinții băiatului. Al doilea elicopter s-a învârtit în aer, până în momentul în care a primit permisiunea de aterizare pe aeroportul din Atena.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Elicopterul în care părinții se aflau a fost deviat de la traseul inițial, pentru ca aceștia să nu vadă trupul spintecat al fiului lor.

Pilotul elicopterului a fost reținut

Întregul incident a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 25 iulie. În aceste momente, o anchetă este în desfășurare. Mai mult decât atât, pilotul elicopterului în care se afla tânărul a fost reținut pentru suspiciune de omor din culpă.

În urma cercetărilor care vor fi efectuate, se va stabili dacă pilotul elicopterului l-a sfătuit pe tânăr să coboare.

„Aceste elice funcționează timp de aproximativ două minute din momentul în care oprește motorul, cu excepția cazului în care apasă un buton care le oprește la 50 de secunde. Ușa elicopterului nu are nicio securitate, oricine poate să deschidă ușa și să iasă. Ancheta preliminară va analiza dacă pilotul i-a informat pe călători să coboare atunci când elicea și motoarele s-au oprit”, a declarat Giorgos Kalliakmanis, șeful sindicatului poliției.

Citeste si: Din dorința de a-și impresiona iubita, un tânăr de 15 ani a provocat o tragedie de proporții. Lavinia, prietena băiatului, a murit pe loc după ce adolescentul a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în afara carosabilului

„Sprijinim familia unui britanic care a murit în Grecia și suntem în contact cu autoritățile locale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, conform bihon.ro.

Familia tânărului a cheltuit suma de 15.000 de lire sterline pentru un singur zbor cu elicopterul, fără să știe că împlinirea acestei dorințe avea să aducă sfârșitul fiului lor.