Rezultate finale Definitivat 2022. Profesorii au aflat ce note au obținut în urma contestațiilor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 aug 2022, 10:38

Ce note au obținut profesorii

Sursa: shutterstock

La data de 20 iulie a avut loc ultima probă necesară pentru examenul de Definitivat, proba scrisă, care reprezintă 30%, iar primele rezultate au fost afișate la data de 27 iulie, pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examen, la fel ca și notele finale.

În cadrul examenului de definitivare, în perioada 29 octombie până la 3 iunie au avut loc inspecțiile de specialitate, care reprezintă 60% din media finală, iar 10% fiind punctajul din oficiu.

Citeste si: Rezultate Finale Definitivat 2022. Când afișează EDU.RO notele finale la examenul de definitivare în învățământ- DEFINITIVAT 2022

Notele obținute în urma constestațiilor

Contestațiile au putut fi depuse în perioada 27-28 iulie, iar rezultatele finale s-au lăsat așteptate până la data de 4 august. Atunci cadrele didactice, cu cel puțin un an vechime în sistemul de învățământ și care își dorec să intre sau să avanseze în carieră, vor afla exact dacă au luat nota minima, 8, pentru a trece cu brio examenul la Definitivat.

Între 4 și 9 august tabelele nominale cu rezultatele candidaților ce au promovat examenul vor fi trimise către Ministerul Educației, iar până pe 16 august se vor valida rezultatele examenului printr-un ordin al Minsiterului Educației.

În cazul în care notele acordate la evaluarea lucrării și nota oferită după contestații sunt mai mari sau mai mici cu 1,5 puncte, atunci notele primite după soluționarea contestațiilor vor fi cele finale.

Însă dacă diferența este mai mare de 1,5 puncte, lucrarea scrisă va fi trimisă pentru o reevaluare de către alți doi evaluatori.

Citeste si: Note Definitivat 2022. EDU.RO: S-au afișat primele rezultate la Definitivat 2022. Ce fac candidații care nu sunt mulțumiți de note

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

S-au afișat rezultatele finale ale examenului la Definitivat

La data de 4 august, cadrele didactice pot găsi notele în urma contestațiilor pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro. Aceste rezultate sunt cele finale care dau dreptul de practica a cadrelor didactice în învățământul preuniversitar, iar nota finală este minim 8 și reprezintă media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu să fie minim 8, dar nu mai puțin de 7 la fiecare din probele respective. 

Persoanele care nu reușesc să obțină o notă de trecere la Definitivat pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant. 

După primele rezultate, peste 130 de participanți au luat 10 la examenul de definitivare, iar astăzi, 4 august, vom afla dacă numărul acestora va crește. 

Citeste si: Rezultate Definitivat 2022 au fost afișate. Care sunt notele obținute de candidați și când pot fi depuse contestațiile

Surse: definitivat.edu.ro ,   alba24.ro, edu.ro

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.