Kim Jong Un amenință că va utiliza arme nucleare! Ce arsenal deține Coreea de Nord

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 apr 2023, 01:15

Kim Jong Un a amenințat că va utiliza arme nucleare în caz de conflict militar cu SUA și Coreea de Sud

Sursa: Twitter

Kim Jong Un, liderul Coreei De Nord, a atenționat că este gata să utilizeze armele nucleare, în caz de conflict militar cu SUA și Coreea de Sud.

Discursul lui Kim adresat veteranilor de război cu ocazia celei de-a 69-a aniversări a sfârșitului Războiului Coreean din 1950- 1953 a fost, de fapt, făcut pentru a oferi motivație unității militare interne în țara sărăcită, pe fondul dificultăților economice legate de pandemie. Deși Kim Jong Un a atenționat tot mai des statele rivale cu utilizarea de arme nucleare, puțin probabil este ca el, într-adevăr, să le folosească împotriva armatelor superioare ale SUA și ale aliaților săi, spun observatorii.

Kim Jong un amenință SUA și Coreea de Sud cu arme nucleare

„Forțele noastre armate sunt complet pregătite să răspundă la orice criză, iar disuasiunea nucleară de război a țării noastre este, de asemenea, pregătită să își mobilizeze puterea absolută cu supunere, cu exactitate și rapiditate, în conformitate cu misiunea sa”, a declarat Kim Jong Un, într-un discurs susținut miercuri, citat de agenția oficială Korean Central News Agency.

Citeste si: Joe Biden vrea să vină între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Președintele american se așteaptă la teste nucleare din partea Coreei de Nord în timpul turneului acestuia din Asia

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Liderul nord-coreean a acuzat SUA că „demonizează” Coreea de Nord pentru a-și motiva politicile ostile. Acesta a afirmat că exercițiile militare americano-sud-coreene care vizează Coreea de Nord arată „standardele duble” și trăsăturile „de gangster” ale SUA, deoarece caracterizează activitățile militare de rutină ale Coreei de Nord drept provocări sau amenințări.

Kim Jong un, despre noul guvern sud-coreean: „Maniaci, gangsteri”

Liderul nord-coreean a afirmat, de asemenea, că noul guvern sud-coreean al președintelui Yoon Suk Yeol este controlat de „maniaci ai confruntării” și de „gangsteri” care au exagerat față de guvernele conservatoare sud-coreene ce au fost,

în trecut, la conducere. De la preluarea mandatului în luna mai, guvernul Yoon a luat măsuri pentru a întări alianța militară a Seulului cu SUA și pentru a-și consolida capacitatea de a neutraliza amenințările nucleare nord-coreene, inclusiv o capacitate de atac preventiv.

Citeste si: Shinzo Abe a murit. Fostul premier japonez a fost împușcat în timpul unui discurs. Întreg momentul a fost filmat

„Să vorbești despre o acțiune militară împotriva națiunii noastre, care deține arme absolute de care se tem cel mai mult, este absurd și este o acțiune sinucigașă foarte periculoasă”, a declarat Kim Jong Un. „O astfel de încercare periculoasă va fi pedepsită imediat de forța noastră puternică, iar guvernul Yoon Suk Yeol și armata sa vor fi anihilate”.