Cum să crești productivitatea angajaților. Idei pentru o afacere prosperă

Author: Oana Picerea

Să aibă o afacere de succes este visul oricărui antreprenor, mai ales în condițiile actuale din România, când inflația a atins un nivel record, iar scumpirile se țin lanț. Chiar dacă pare extrem de greu să îți menții businessul la standarde înalte în condiții destul de dificile, nu este imposibil, mai ales dacă alegi să muncești mai mult și să fii atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

O parte esențială a unei afaceri de succes este productivitatea angajaților (indiferent de domeniul business-ului tău), iar, după cum bine spun specialiștii în resurse umane, un angajat mulțumit de locul de muncă, care este fericit atunci când lucrează, va avea un nivel de productivitate mult mai mare față de unul care este nemulțumit în permanență de jobul său. Așadar, pentru a crește productivitatea și, implicit, și cifra de afaceri, ai nevoie de angajați mulțumiți. Însă cum faci acest lucru? În materialul următor vei găsi o serie de sfaturi care te vor ajuta să îți transformi angajații în cei mai fericiți oameni care lucrează.  

Iată ce poți face pentru a crește productivitatea angajaților tăi

Atunci când îții dorești să o afacere prosperă, unul dintre lucrurile la care trebuie să fii atent, este cât de mulțumiți sunt angajații tăi de jobul lor. Cu cât aceștia vor fi mai încântați de ceea ce fac, cu atât îți va fi mai ușor să îți crești business-ul. Însă cum îți poți face angajații mulțumiți, ba chiar fericiți de jobul lor?

În primul rând, angajații au nevoie de respect. Un adevărat lider nu dă ordine în timp ce el nu face nimic, ci muncește ”cot la cot” cu angajații, pentru a asigura bunul mers și profitul afacerii. În plus, atunci când te vor vedea că ești dedicat și că muncești din greu alături de ei, aceștia vor avea tendința să lucreze mai eficient, mai mult, mai serios. 

Pandemia de coronavirus a schimbat, poate pentru totdeauna, regulile muncii, așadar, dacă tipul business-ului tău o permite, oferă angajaților program flexibil, hibrid sau chiar remote, dacă aceștia și-o doresc. Sunt persoane care lucrează mult mai bine și mai eficient de pa canapeaua proprie, în pijamele, decât dintr-un birou luxos, cu haine de firmă și aer condiționat. 

Nu uita de bonusuri și bonificații! Atunci când angajații tăi muncesc din greu, nu uita să îi și răsplătești pentru ceea ce fac, mai ales dacă fac foarte bine, iar afacerea ta prosperă. Oferă bonusuri de performanță, dar și bonificații sub forma unor vouchere de vacanță de la Sodexo.ro, care vor merge chiar la sufletul acestora, mai ales că vara este perioada concediilor și o cazare pe care să o poți achita cu un cadou din partea firmei la care lucrezi este chiar un lucru folositor. 

Fidelizează-ți angajații buni! Nu în ultimul rând, atunci când observi că ai oameni foarte buni, care își fac treaba foarte bine și aduc un plus de valoare afacerii tale, încearcă să îi fidelizezi. Oferă creșteri salariale periodice, bonusuri de vechime (pe lângă cele de performanță), fii alături de ei atunci când au o problemă și oferă concediu dacă este cazul, chiar și în regim de urgență, și vei observa că angajații tăi își vor da toată silința atunci când lucrează, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru afacerea ta.

Dacă și tu îți dorești să ai o afacere de succes, materialul de mai sus îți poate oferi câteva sfaturi în ceea ce privește creșterea business-ului tău. Succes! 

Sursa foto: Pexels.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.