Tot mai mulți români aleg asistența medicală la domiciliu. Află care sunt cele mai solicitate servicii și avantajele lor

Author: Oana Picerea

Cozile interminabile din incintele spitalelor suprasaturate și izbucnirea crizei pandemice au făcut necesare mai mult ca oricând serviciile medicale la domiciliu. Categoriile de pacienți care apelează la aceste servicii sunt variate, însă majoritatea suferă de dizabilități (mai ales locomotorii și intelectuale), boli cronice sau alte afecțiuni, fie ele determinate sau nu de înaintarea în vârstă. Pentru a răspunde nevoilor lor, există astăzi o gamă largă de servicii și tratamente care pot fi administrate la domiciliu, sporind astfel confortul pacienților.

Iată care sunt serviciile medicale la mare căutare și cum putem beneficia de pe urma lor

1. Serviciile de igienă și toaletare

Persoanele care au trecut de curând printr-o intervenție chirurgicală sau care suferă de dizabilități locomotorii pot profita din plin de beneficiile serviciilor de igienă pentru a preveni apariția infecțiilor, a leziunilor cutanate sau a escarelor. Rănile deschise sau zonele sensibile după anumite intervenții sunt vulnerabile în fața agenților patogeni (virusuri, bacterii etc.), însă o igienă corporală corespunzătoare poate preveni aceste riscuri. În plus, igienizarea regulată întărește sistemul imunitar și oferă pacientului o stare de confort și relaxare. Serviciul de toaletare este important în egală măsură, presupunând în principal schimbarea lenjeriei, a pampersului sau curățarea tegumentelor în scopul prevenirii apariției leziunilor cutanate. Un alt avantaj îl reprezintă conexiunea mai strânsă între pacient și personalul medical datorită cadrului familiar în care își desfășoară activitatea.

2. Perfuziile la domiciliu

Perfuzia presupune introducerea pe care parenterală, picătură cu picătură, a unor substanțe medicamentoase la recomandarea medicului. Principalele tipuri de perfuzii la domiciliu de care oricine poate beneficia sunt perfuziile de hidratare, pentru alimentare, medicamentoase, sau cele care restituie echilibrul acido-bazic. Cu o experiență profesională de peste 30 de ani, Medi-safe.ro colaborează cu instituții medicale avizate pentru a asigura pacienților confortul necesar în propria locuință. Siguranța și devotamentul se numără printre valorile cheie ale personalului medical, de unde și numărul tot mai mare de clienți fideli și mulțumiți de serviciile primite. Dispozitivele de ultimă generație utilizate sporesc de asemenea desfășurarea în bune condiții a actului medical.

3 Efectuarea de analize medicale

Recoltarea de sânge, de secreții sau de probe biologice se numără printre cele mai frecvente analize solicitate de pacienți, indiferent de categoria de vârstă din care fac parte. Aceste servicii pot fi efectuate fie în scop preventiv, fie pentru a monitoriza progresul unei afecțiuni existente. Tot mai multe persoane amână astfel de analize din cauza programului aglomerat, al timpului îndelungat petrecut la cabinet sau al problemelor de sănătate asociate vârstei și nu numai. Iată că acum poți beneficia de acest serviciu din confortul propriei case la data și ora convenabilă pentru tine, fără întârzieri sau ore lungi de așteptare. În plus, unii pacienți se pot simți slăbiți după recoltarea venoasă, motiv pentru care odihna la domiciliu imediat după analize este extrem de benefică.

4. Administrarea injecțiilor

Din aceleași motive de comoditate și program, injecțiile la domiciliu au căpătat tot mai multă popularitate odată ce diverse instituții medicale și-au extins serviciile. Această procedură implică introducerea intradermică, intravenoasă, subcutanată sau intramusculară a unor substanțe medicamentoase în organism pe căile enumerate mai sus. Este nevoie obligatoriu de recomandarea medicului, iar cadrele medicale se vor ocupa de restul. Acestea îți vor pune la dispoziție toate materialele necesare, iar singura ta responsabilitate este să te programezi oricând ai timp.

Acum totul este mai ușor! Nu mai este nevoie să-ți dai programul peste cap pentru a fi la zi cu tratamentul sau cu analizele, iar cei mai în vârstă se vor bucura să rămână liniștiți în confortul propriei case.

Sursa foto: Pexels.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.