Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii. Astăzi, 28 iulie, Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a declarat că un război nuclear împotriva Americii ar putea avea loc.
Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii
Conform agenției de presă KCNA, din Coreea de Nord, Kim Jong Un a făcut afirmațiile în cadrul unui discurs ce a fost susținut cu ocazia marcării a celei de-a 69-a aniversare a armistițiului din Războiul Coreean.
„Forțele noastre armate s-au pregătit în detaliu să răspundă oricărei crize, iar apărarea noastră nucleară este pregătită să se mobilizeze rapid, să acționeze cu precizie și în timp util”, a declarat Kim Jong Un.
Afirmațiile liderului nord-coreean au venit după ce oficiali ai Washingtonului și ai Seului au menționat faptul că Phenianul a pus punct pregătirilor, pentru prima dată din 2017, în ceea ce privește efectuarea primului test nuclear.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Mai mult decât atât, Ministerul Unificării din Coreea de Sud a spus că există „posibilitatea” ca Nordul să înceapă efectuarea testelor nucleare în apropierea datei care marchează aniversarea, cu toate că, în aceste momente, „nu există semnale imediate că se va întâmpla așa ceva”.
Coreea de Nord aduce acuzații la adresa Statelor Unite ale Americii
Kim Jong Un a declarat că Seul și Washingtonul sunt vinovate pentru „acte periculoase, ilegale și ostile” împotriva Nordului prin intermediul exercițiilor militare pe care le realizează alături de
Coreea de Sud.„Standardul dublu al Americii, care numește toate acțiunile noastre de rutină o « provocare » și o « amenințare », în timp ce desfășoară simultan exerciții militare comune la scară largă cu Coreea de Sud, care ne amenință securitatea – este literalmente ca un jaf. Acest lucru aduce relațiile bilaterale într-un punct din care aproape că nu există cale întoarcere, duce la conflict”, a mai spus Kim Jong Un, conform romaniatv.net.
Potrivit digi24.ro, planul sud-coreean se referă la lovituri preventive asupra rachetelor ce ar urma să fie lansate din Nord. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul conducerii la nivel înalt în cazul în care un atac iminent este detectat.
„Îmi dau seama de ce decapitarea conducerii de la Phenian este tentantă pentru Coreea de Sud, dar amenințarea cu uciderea liderilor unui stat care are arme nucleare este deosebit de periculoasă”, a declarat Ankit Panda, membru al Institutului Carnegie Endowment for International Peace care are sediul în Statele Unite ale Americii.