Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022: Luna începe cu sărbătoare mare în calendar. Ce trebuie să faci în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului pentru a te feri de suferințe și boli

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 29 apr 2023, 06:05

Calendar creștin-ortodox 1 august 2022

Sursa: PixaBay

Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022. Sărbătoare mare în calendar, la început de lună. . Ce trebuie să faci în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului pentru a te feri de suferințe și boli

Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, data de 1 august marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

Postul Adormirii Maicii Domnului  este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători ale lunii august și anume Shimbarea la față și Adormirea Maicii Domnului. Ce trebuie să faci în prima zi a Postului Adormirii Maicii Domnului pentru a te feri de suferințe și boli. 

Citeste si: Când începe postul Sf Marii 2022. Ce nu e bine să faci în Postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Postul Adormirii Maicii Domnului 

Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, luna august marchează începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, post cu data fixă care pica în fiecare an pe data de 1 august.

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022 începe luni Postul Sf Marii 2022 sau postul Adormirii Maicii Domnului, este unul dintre cele mai importante posturi de peste an care îi pregătește pe credincioși pentru cele două sărbători mari ale lunii august și anume Schimbarea la față( 6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august)

Data când începe postul Sf Marii 2022 cât și durata postului Sfintei Marii 2022 au fost uniformizate în toată Ortodoxia abia în secolul XII, la Sinodul Local din Constantinopol, ținut la 1166, sub patriarhul ecumenic Luca Crysoverghi, care a hotărât ca postul să

înceapă la 1 august și să dureze 14 sau 15 zile, până la Sărbătoarea Adormirii (15 august).

Aceste zile de post ne amintesc tuturor de virtuţile și darurile Maicii Domnului, dar şi de postul pe care însăși Născătoarea de Dumnezeu l-a ţinut înainte de mutarea ei din această viaţă. Despre acest aspect citim în sinaxarul de la slujba Utreniei din ziua praznicului, citat de doxologia.ro, unde se spune că, înainte de a trece la cele veşnice, Maica Domnului a petrecut câteva zile în rugăciune și post:

S-a suit degrabă în Muntele Măslinilor ca să se roage, căci avea obicei de se suia adesea acolo ca să se roage.

Şi s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Născătoarea de Dumnezeu, atunci de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, şi au dat cinstea şi închinăciunea ce se cădea către Stăpână, ca şi cum ar fi fost nişte slugi însufleţite”. 

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce nu e bine să faci în timpul postului Adormirii Maicii Domnului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Scoaterea Sfintei Cruci. Calendar creștin-ortodox 1 AUGUST 2022

Calendar creștin-ortodox 1 august 2022. Potrivit calendarului creștin, prăznuirea scoaterii cinstitei Cruci a Domnului se face pe 1 august. Aceasta sărbătoare s-a așezat în această zi în anii binecredinciosului împărat grec Manuil și a marelui domn al Rusiei, Andrei Gheorghievici, de către preasfințitul Luca, patriarhul Constantinopolului, de mitropolitul Constantin al Kievului și de Nestor, episcopul Rostoyului.

Și s-a așezat această prăznuire pentru o pricină ca aceasta: împăratul Manuil și marele domn al Rusiei petrecând în pace și iubire de frați, s-a întâmplat într-o zi de au ieșit la război: cel din Constantinopol împotriva turcilor, iar acesta din Rostov împotriva bulgarilor, ca atunci marele domn Andrei petrecea în Rostov.

Bulgarii erau un popor necredincios, care se chemau așa după râul Volga, fiindcă petreceau în josul acestui râu. Și le-a dăruit Domnul Dumnezeu la amândoi biruința împotriva potrivnicilor. Mai multe detalii despre Scoaterea Sfintei Cruci pe creștinortodox.ro. 

Calendar creștin 1 august 2022. Rugăciune 

Calendar creștin-ortodox.ro. Începând de luni și pe toata durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului este bine să rostim rugăciuni pentru vindecarea sufletelor și a trupurilor, dar și pentru iertarea păcatelor! 

Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!

Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.

Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.

Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.

Şi slobozeşte pre robii tăi (numele) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (numele) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Această rugăciune se rostește luni și pe toata  durata cât ține postul Adormirii Maicii Domnului 2022.   

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.