Guvernele au fost avertizate să se pregătească pentru o iarnă grea din punct de vedere sanitar, deoarece valul șase își face simțită prezența, în timp ce următoarele pot fi chiar mai rele decât cele înregistrate până acum.
Valul șase al pandemiei va aduce și mai multe valuri în lunile următoare
Chris Murray, directorul Institutului de meteorologie și evaluare în domeniul sanitar, a declarat pentru Reuters că, în Statele Unite ale Americii, s-ar putea înregistra chiar și până la un milion de cazuri pe zi.
Mai mult decât atât, în ceea ce privește Europa și Marea Britanie, oamenii de știință sunt la fel de sceptici și susțin că, din cauza faptului că oamenii vor sta mai mult în spațiile închise, deoarece se apropie iarna, vor fi înregistrate mai multe valuri de infectare.
Din fericire, conform spuselor oamenilor de știință, numărul de decese nu ar mai trebui să fie la fel de mare și nici numărul cazurilor de spitalizare.
„Oamenii care sunt expuşi celui mai mare risc sunt cei care nu s-au întâlnit niciodată cu virusul şi aproape că nu a mai rămas nimeni”, a declarat Murray.
Citeste si: COVID-19. Câte decese de la infecția cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în România în valul 6
Se spunea că anul 2022 este anul endemiei, însă varianta Omicron a dat acest lucru peste cap.
Așadar, Adam Kucharski, epidemiolog la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, susține că, momentan, nu putem vorbi despre finalul pandemiei.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
OMS susține că valuri mai puternice ar putea veni
„Toate scenariile (cu variante noi) indică potenţialul pentru un val viitor mare la un nivel care este la fel de rău sau mai rău decât valurile epidemice din 2020/2021”, a fost menționat în raportul bazat pe un model de la Colegiul Imperial din Londra.
„Dacă se întâmplă acolo, se poate întâmpla aici.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, fiecare țară trebuie să fie pregătită pentru noile valuri de infectare și să le abordeze folosind tot arsenalul pandemic de care dispun. Aici este vorba de: vaccinuri, intervenții, masca de protecție, distanțarea fizică și testarea populației.
Citeste si: S-au raportat primele decese din cauza variolei maimuței! Cazurile continuă să crească
„Când există un val de infecţii, trebuie să ne punem măştile, trebuie să ne testăm. Asta înseamnă să trăieşti cu COVID-19”, a declarat Sharon Alroy-Preis, directoarea agenţiei pentru sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel, conform digi24.ro.
Pe baza acestui lucru, Israelul a anunțat ca va reîncepe testarea călătorilor de pe aeroportul țării.