LIVE UPDATE Ziua 160 de război în Ucraina: Rusia a fost găsită responsabilă pentru uciderea a 53 de prizonieri de război

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 aug 2022, 16:10

În a 160-a zi de război, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a spus că, deși primul transport de cereale a fost realizat ieri, 1 august, încă nu se poate bucura, deoarece nava nu a ajuns la destinație. Vladimir Putin susține că, dacă un răzoi nuclear ar începe, nimeni nu ar ieși învingător, iar Antonio Guterres, secretar general al ONU, susține că mai este doar un pas până acolo.

UPDATE ORA 15:30. Vladimir Putin și Recep Erdogan ar urma să se întâlnească

Vladimir Putin și Recep Erdogan ar urma să se întâlnească vineri, 5 august, în Rusia, la Soci. Liderii vor discuta despre acordul pentru deblocarea transportului de cereale, conform lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

UPDATE ORA 14:30. Rusia susține că Regimentul Azov este un grup „terorist”

Curtea Supremă a Rusiei a numit Regimentul Azov ca fiind un grup „terorist”.

Regimentul Azov a fost una dintre cele mai puternice formațiuni militare din Ucraina care a luptat împotriva Rusiei în regiunea de est a țării.

UPDATE ORA 13:30. Moscova a fost găsită responsabilă pentru uciderea a 53 de prizonieri de război

Conform Institutului pentru Studiul Războiului, Rusia este acuzată de uciderea a 53 de prizonieri de război în Olenivka. ISW, Institutului pentru Studiul Războiului, a venit cu dovezi clare pentru a demonstra acest lucru, în timp Moscova anunță Ucraina că a folosit armament pentru a ucide prizonierii de război.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE ORA 11:30. Câțiva civili și-au pierdut viața în Donețk

După ce armata rusă a deschis focul în regiunea Donețk, trei civili și-au pierdut viața.

Două persoane și-au pierdut viața în Maryinka și una în Bakhmut, potrivit lui Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk. Alte trei persoane au fost rănite.

UPDATE ORA 11:00. ONU susține că mai este „doar un pas” până la începerea unui război nuclear

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, susține că umanitatea este la „doar un pas greșit distanță” de începerea unui război nuclear.

Acesta este, conform lui, cel mai mare pericol la care este expusă omenirea de când Războiul Rece s-a încheiat.

UPDATE ORA 10:30. Nava ucraineană care transportă primele cereale de la începutul războiului se îndreaptă spre Turcia

Ieri, 1 august, a plecat din portul din Odessa, pentru prima dată de la începerea războiului, prima navă ce transportă cereale ucrainene, cu destinația Liban. Aceasta urmează să acosteze la Istanbul, pentru a fi verificată de către oficialii ONU ai Rusiei, Ucrainei și Turciei.

UPDATE ORA 09:00. Ucraina investighează cazurile de trădare

Serviciul de securitate de stat din Ucraina a anunțat că, în prezent, investighează peste 750 de cazuri de trădare și de colaborare. Cea mai mare parte dintre acestea se regăsesc în: Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie, conform The Guardian.

UPDATE ORA 08:30. Mai multe explozii au fost înregistrate în Nikolaev

Marți dimineață, 1 august, mai multe explozii au fost raportate în Nikolaev.

Oleksandr Sienkevych, primarul regiunii, a spus că exploziile s-au auzit din diferite cartiere ale orașului. Pentru moment, o sigură persoană a fost rănită, dar numărul victimelor ar putea fi mai mare.

UPDATE ORA 08:00. Rușii au bombardat un microbuz care evacua civilii din Herson

Conform armatei ucrainene, șapte persoane din Herson erau transportate din satul Starosillia, ocupat temporar de către ruși, cu ajutorul unui microbuz. Armata rusă a lansat un bombardament asupra microbuzului și trei persoane au decedat.

Potrivit rapoartelor din presa locală, persoanele care au supraviețuit se află, în prezent, la spital.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.