Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU: „Nu pot exista câștigători într-un război nuclear”

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 02 mai 2023, 01:50

Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU: „Nu pot exista câștigători într-un război nuclear”

Sursa: abc.net.au

Vladimir Putin a avertizat ONU în legătură cu efectele devastatoare pe care un război nuclear le-ar avea, prin intermediul unei scrisori. Posibilitatea ca un război nuclear să înceapă stârnesc îngrijorări în rândul liderilor lumii, mai ales că Rusia a făcut mai multe exerciții militare în acest sens.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a adresat o scrisoare ONU în care a vorbit despre efectele pe care un război nuclear le-ar avea. Liderul de la Kremlin susține că acest lucru nu trebuie să se întâmple, deoarece nimeni nu va avea nimic de câștigat.

Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU

Pe data de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat începerea unui război în Ucraina.

Acum, acesta a trimis o scrisoare participanților la conferința ONU cu privire la Tratatul de Neproliferare Nucleară.

„Plecăm de la faptul că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că acesta nu trebuie niciodată dezlănţuit, şi suntem pentru securitate egală şi indivizibilă pentru toţi membrii comunităţii mondiale”, a scris Vladimir Putin.

De când Rusia a invadat Ucraina, riscurile începerii unui război nuclear au fost considerate a fi din ce în ce mai mari.

La acea vreme, Vladimir Putin a sfătuit țările să nu se amestece în „operațiunea specială ”, deoarece consecințele vor fi mult mai mari decât și-ar putea imagina cineva.

„Oricine încearcă să ne obstrucţioneze ar trebui să ştie că răspunsul Rusiei va fi imediat. Şi asta va duce la consecinţe cu care nu v-aţi întâlnit niciodată în istoria voastră”, a declarat președintele rus, citează NBC News.

Citeste si: Kim Jong Un amenință că va utiliza arme nucleare! Ce arsenal deține Coreea de Nord

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceste afirmații au fost urmate de plasarea în alertă a forțelor nucleare ale țării, iar politicienii din Rusia și din Statele Unite ale Americii au vorbit de multe ori despre posibilitatea ca un al treilea război mondial să înceapă, relatează romaniatv.net.

La începutul verii, Rusia a făcut mai multe exerciții militare cu armament nuclear

Rusia a început, în primele zile ale lunii iunie, desfășurarea de exerciții militare cu armamentul nuclear pe care îl are în dotare.

Acestea au fost realizate la o intensitate foarte mare, în provincia Ivanovo.

Potrivit Reuters, sistemele mobile lansatoare de rachete nucleare intercontinentale balistice au fost și ele implicate, alături de aproximativ 1.000 de militari și de aproximativ 100 de vehicule. Printre cele mai de temut arme nucleare au fost sistemele mobile Yars/Topol-M care pot să lanseze rachete nucleare balistice intercontinentale.

Racheta Topol-M este una dintre cele mai periculoase arme pe care Rusia le deține. Raza de acțiune a acesteia este de 11.000

de km, iar cantitatea de încărcătură nucleară pe care o poate transporta ajunge la 800 de kilotone. Când dezastrul de la Hiroshima și Nagasaki a avut loc, încărcătura rachetelor nucleare lansate a fost cuprinsă între 15 și 20 de kilotone.

Citeste si: Încă un război! Israelul se declară pregătit pentru a ataca Iranul. Țara Sfântă susține că aceasta este o „obligație morală a sa”

Rusia a început exercițiile militare după ce Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a spus că America este gata să ofere Ucrainei sisteme mobile lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune de tip HIMARS, pentru a lupta împotriva Rusiei.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.