EDU.RO a publicat baremul de corectare la Limba și Literatura Română. Punctajul pentru subiectul 3 Română BAC 2022 toamnă: profil uman

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 16 aug 2022, 15:37

Pe 16 august 2022, elevii de la uman susțin proba scrisă la Limba și literatura română

Sursa: shutterstock.com

Pe 16 august 2022 are loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, la BAC 2022. Iată ce au avut de rezolvat elevii de la uman la română, la subiectul 3.

Când vine vorba despre proba la Limba și Literatura Română, la Bacalaureat 2022, elevii au cele mai multe emoții la subiectul 3. Acesta constă în redactarea unui eseu pe baza unei opere studiate la clasă, astfel că elevii care vor să fie siguri că vor obține o notă cât mai mare trebuie să stăpânească foarte bine toată materia de examen. Iată ce a picat la profilul uman, la subiectul 3, proba la română, în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2022.

Bacalaureat toamnă 2022. BAREM Limba și Literatura Română, profil uman

 

Bacalaureat toamnă 2022. Subiectul 3 la Limba și Literatura Română, profil uman

 

Pentru cei care au terminat liceul la profil uman, la subiectul 3 a picat opera lui Lucian Blaga.

Subiectul 3 BAC română, profil uman. Ce operă au avut de tratat la Limba și literatura română elevii de clasa a XII-a

Citeste si: Edu.ro- Subiecte BAC 2022 Română. Ce subiecte au picat la Română, la profilul real și uman, la sesiunea de toamnă BAC 2022

La Limba și literatura română, elevii de clasa a XII-a primesc subiecte diferite în funcție de profilul absolvit. Astfel, subiectul 3 este cel care diferă la BAC 2022, proba scrisă la limba română. Elevii de la uman și cei de la real au de tratat subiecte diferite.

În prima sesiune de Bacalaureat, elevii de clasa a XII-a au avut de tratat opera lui Ion Luca Caragiale, însă cerințele au fost diferite. Dacă elevilor de la real li s-a cerut să realizeze un eseu în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate, cei de la uman au avut de redactat o lucrare în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.  

Citeste si: EDU.RO: Subiecte Română BAC 2022 toamnă. Ce subiecte au picat la Română, la profilul real și uman, la a doua sesiune de BAC 2022

Subiectele pe care le vor primi elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, vor fi postate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, EDU.RO, dar vor fi încărcate în timp real și pe kanald.ro. În jurul orei 15:00, reprezentanții Ministerului Educației vor afișa și baremul de corectare, astfel încât elevii să vadă cum se rezolvau corect cerințele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pentru subiectul 3 la limba și literatura română, elevii care susțin examenul de BAC în sesiunea de toamnă pot primi 30 de puncte. Punctajul maxim se acordă doar dacă elevii redactează lucrarea respectând cerința, dacă lucrarea este corectă din punct de vedere gramatical și ortografic și respectă schema eseului: introducere, cuprins și încheiere. 

Citeste si: Subiect 3 Română BAC 2022 toamnă: profil real. Mihai Eminescu, la subiectul 3 la Limba și Literatura Română, în a doua sesiune de BAC 2022. Cum arată subiectele

Bacalaureat toamnă 2022. Subiectul 3 la Limba și Literatura Română, profil real

Pentru profilul real, elevii au primit la subiectul 3 o operă aparținând lui Mihai Eminescu.

 

BAREM Bacalaureat toamnă 2022, profil real

 

Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. La ce oră trebuie să fie elevii în săli pentru proba scrisă la Limba și Literatura Română

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022 începe cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Elevii care s-au înscris în a doua sesiune de BAC din acest an trebuie să fie în săli până la ora 08:30 și să aibă asupra loc documentul de identitate. Proba scrisă la română va începe la ora 09:00 și se va desfășura pe parcursul a trei ore, timp în care elevii trebuie să trateze toate subiectele de pe foile pe care le vor primi.

La prima probă scrisă de BAC 2022, sesiunea de toamnă, elevii de clasa a XII-a vor primi și codurile de identificare pe care le vor putea folosi pentru a afla ulterior rezultatele, având în vedere că acestea sunt anonimizate pentru protejarea datelor cu caracter personal.

Citeste si: Ce elevi vor da de două ori admitere la liceu. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul în urmă cu scurt timp

După proba scrisă la Limba și Literatura Română, sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022 continuă pe 17 august cu proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, iar pe 18 august este programată proba la alegere în funcție de profil și specializare. Pe 19 august 2022, elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

A doua sesiune de BAC 2022 continuă în perioada 22-29 august 2022 cu evaluarea competențelor lingvistice și digitale, urmând ca pe 31 august 2022 să fie afișate primele rezultate și să poată fi depuse contestațiile. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate pe 3 septembrie.

Sursa: edu.ro

 

 

Taguri: