Accident îngrozitor cu 13 victime, în Lețcani - Planul roșu de intervenție, activat - Impactul a fost surprins de camerele de supraveghere - Video

Autor: Alina Petre
Actualizat: 04 mai 2023, 00:10

Accident grav, în Lețcani

Un teribil accident de circulație a avut loc, joi dimineața, în Lețcani, județul Iași. O camionetă şi un microbuz plin cu pasageri s-au ciocnit. Impactul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Un grav accident de circulație a avut loc în această dimineață, în Lețcani, județul Iași. 13 persoane au fost rănite, după ce o camionetă și un microbuz s-au lovit.

Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, în accident sunt 13 victime, dintre care patru au refuzat transportul la spital.

„Accident rutier pe DN 28 în localitate Leţcani, între o camionetă şi un microbuz.

În urma evenimentului rutier au rezultat 9 victime”, a transmis ISU Iaşi, joi dimineaţă, 4 august.

"Sunt patru pacienţi transportaţi la Spitalul Sf Spiridon, patru la Spitalul de Neurochirurgie şi unul de 16 ani la Spitalul de Pediatrie. Toţi sunt stabili", a precizat Cimpoeşu.

Aceasta a precizat că la locul intervenţiei acţionează mai multe echipaje medicale, de pompieri, dar şi de Poliţie. ISU transmite că nu sunt persoane încarcerate, dar intervenţia este în dinamică.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit primelor informaţii, zece persoane au suferit răni uşoare (4 din autoutilitară, 6 din microbuz).

Citeste si: Cum s-a întâmplat, de fapt, accidentul în care Ionela a murit strivită de un tramvai, în București. Ce au spus martorii

Cum s-a produs accidentul

Impactul violent a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată chiar în zona sensului giratoriu.

Pe imagini se observă cum camioneta pătrunde în sensul giratoriu și este lovită din plin de microbuz.

Polițiștii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului de circulație.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

România, pe locul 1 în Europa la accidente rutiere

România se află pe primul loc la numărul de accidente mortale din Europa. Statistica arată că sunt 85 de decese la 1 milion de locuitori, după cum arată datele publicate de Comisia Europeană.

Cele mai puține s-au înregistrat în Danemarca, cu 23 de decese la 1 milion de locuitori.

Anul trecut au avut loc în România 5.000 de accidente grave, cele mai multe dintre ele în timpul verii, în special în iulie și august.

Viteza neadaptată la condițiile de drum este principala cauză a accidentelor care au avut loc de la începutul anului și până acum.

Peste 650 de oameni și-au pierdut viața în această perioadă pe șoselele României.

Citeste si: Două microbuze și o mașină s-au lovit violent, la ieșirea din Arad. Au fost înregistrate douăsprezece victime și mai multe ambulanțe s-au deplasat de urgență la fața locului