China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 mai 2023, 00:15

China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

Sursa: Istock

După vizita pe care Nancy Pelosi, Purtătoarea de Cuvânt a Camerei Reprezentanților SUA, a făcut-o în Tapei, în ciuda avertismentelor Beijingului, China impune sancțiuni economice Taiwanului.

China impune sancțiuni economice Taiwanului, după vizita pe care Nancy Pelosi a făcut-o în Taipei. Sancțiunile au început să fie aplicate chiar de ieri, 3 august, potrivit autorităților vamale din China, potrivit Reuters.

China impune sancțiuni economice Taiwanului

Beijingul a decis să spuspende exporturile de nisip natural către Taiwan și a renunțat și la importurile de: produse de patiserie, citrice și pește.

Ministerul Comerțului de la Beijing a declarat că suspendarea exporturilor de nisip a fost bazată pe mai multe reglementări și legi, însă nu a oferit prea multe detalii.

De la începutul anului și până în luna iunie, importurile pe care China le-a făcut din Taiwan au ajuns la suma de peste 120 de miliarde de dolari, fiind cu 7,3% mai mari decât anul trecut, conform datelor vamale din China.

Tot de miercuri, 3 august, China a motivat suspendarea importurilor din Taiwan de citrice și de stavrid congelat ca fiind legată de pesticidele și de tulpinile de Coronavirus găsite fie pe citrice, fie pe ambalajele produselor congelate.

Citeste si: China ar putea invada Taiwanul! A început, deja, o „operațiune militară” în jurul insulei. Beijingul are capabilitățile militare, dar și puterea necesare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Produsele alimentare care erau cel mai mult importate de China din Taiwan sunt cele de: oțet, fructe de mare, cafea, băuturi și produse lactate.

China aplică și măsuri disciplinare împotriva Taiwanului

Mai mult decât atât, China a decis să ia măsuri disciplinare și împotriva a două fundații din Taiwan.  Beijing va interzice, în acest fel, cooperarea insulei cu persoane și companii de pe continent, a relatat purtătorul de cuânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China, conform digi24.ro.

Cele două fundații sancționate sunt Taiwan Foundation for Democracy și Taiwan International Cooperation and Development Fund.

Marți seară, 2 august, Nancy Pelosi a ajuns în Taipei, deși China a spus că armata sa nu va sta „cu mâinile în sân”, dacă aceasta va oficializa vizita în Taiwan.

Citeste si: China intră în lockdown climatic din cauza creșterilor exagerate de temperaturi: „Încetați toate activitățile în aer liber”

Pentru că Taiwan și Statele Unite ale Americii nu au ținut cont de avertismente, Comandamentul de Est al armatei chineze a anunțat că s-a început o „operațiune militară” în jurul insulei Taiwan.

„Operațiunea militară” a început în noaptea de 2 spre 3 august.

Potrivit agenției chineze de stat Xinhua, Beijingul a început „activitățile militare” după ce, inițial, le denumise „exerciții militare”, în șase zone maritime și spații aeriene din jurul insulei Taiwan.

Conform Beijingului, toate aceste „operațiuni militare” vor fi desfășurate sub forma unor „exerciții de antrenament” în zonele maritime din părțile de nord, sud-est și sud-vest ale coastei Taiwanului. De asemenea, acestea vor fi realizate și în spațiul aerian ale acelorași zone, potrivit digi24.ro.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.