Cutremur puternic, joi dimineață - Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Autor: Alina Petre

Cutremur puternic, joi

Un cutremur puternic s-a înregistrat joi dimineață, anunță Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Un cutremur însemnat s-a produs joi dimineață, în Japonia, informează Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismsul a avut loc, joi dimineața, în ziua de 04 August 2022, la ora 06:36:20 (ora locală a României), în Insula IZU, din Japonia.

Cutremur a înregistrat magnitudinea mb 5.7 și a avut loc la adâncimea de 10km.

Citeste si: Cutremure în lanț, marți dimineață, în România- Seismele s-au resimțit în mai multe orașe- Ce magnitudine au avut

Cutremure devastatoare în Japonia

În anul 2011, s-a produs cutremurul din Tōhoku cu magnitudine de 9,0 MW cu epicentrul în regiunea Tohoku din oceanul Pacific, în apropierea orașului japonez Sendai, aflat pe coasta de est a Japoniei.

Seismul a provocat valuri tsunami ale Pacificului de până la zece metri în înălțime.

În urma seismului a fost declarată stare de urgență nucleară în Japonia din cauza unor probleme la centralele nucleare Fukushima I și Fukushima II din Prefectura Fukushima.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Consecințele cutremurului

Cutremurul de 9 grade pe scara Richter a durat cca 6 minute și a fost urmat de o serie de replici de magnitudine mare (7,2 Mw, 6 Mw, 7 Mw, 7,4 Mw, 7,2 Mw, 4,5 Mw, 7,9 Mw și alte valori) și de un

tsunami de mare amploare.

Compania germană de asigurări Munich Re a calculat că pierderile economice ca urmare a catastrofei au fost de cca 210 miliarde de dolari americani în prima jumătate a anului 2011, fiind astfel cel mai costisitor cutremur de când firma adună statistici de acest gen (1979).

Numărul de morți și dispăruți în urma cutremurului a fost citat la 14 martie de poliția japoneză ca fiind de 5.000,

în plus probabil cele 9.000 de persoane din prefectura Miyagi care sunt cotate deocamdată drept dispărute.

La 25 martie numărul publicat al morților s-a ridicat la pese 10.000 au confirmat autoritățile japoneze. Numărul total al victimelor cutremurului (morți și dispăruți) se ridică astfel la peste 27.500.

La 11 aprilie, când s-a comemorat 1 lună de la catastrofă, autoritățile au comunicat că în total au fost 28.000

morți. 

Citeste si: Cutremur, resimțit în mai multe orașe- Ce magnitudine a avut seismul