Ce este, de fapt, sustenabilitatea și de ce le este greu românilor să implementeze principiile sale

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 mai 2023, 02:50

Sustenabilitate mai populară în România și în lume

Sursa: PixaBay

Sustenabilitatea este un subiect din ce în ce mai discutat atât în România, cât și în restul lumii.

Acest mod de viață pe care încearcă firmele din lume să îl adopte încearcă să facă resursele limitate ale Pământului să aibă o durată cât mai muncă, încercând să îi facă pe oameni mai responsabili și informați cu privier la viitorul care ne așteaptă în caz că profităm în continuare de resurse.

Citeste si: Plaja din România care poate concura cu cele din Grecia. Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc

Ce este sustenabilitatea

Sustenabilitatea sau dezvoltarea durabilă a fost prima dată definită de Organizația Națiunilor Unite ca fiind capacitatea de a exista și de a dezvolta fără a epuiza resursele naturale.

Sustenabilitatea a pronit de la faptul că Pământul are resurse limitate, care se vor termina dacă le folosim fără a ne opri, să profităm de ele.

Ele trebuie să fie folosite responsabil pentru a nu ajunge să fim afectați sau să afectăm mediul înconjurător.

Citeste si: Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un stil de viață sustenabil este un mod de a trăi prin care resursele folosite sunt minime, astfel se ține cont de calitate, nu de cantitate. Acest mod de viață este bazat pe respectful și responsabilitatea pe care ar trebui să le avem fașă de mediul înconjurător, încercând astfel să îl protejăm cât mai mult cu putință.

Care sunt principiile sustenabilitatii

Principiul domeniului natural

Acest principiu al domeniului natural solicită îmbunătățirea distribuției resurselor în afara unei economii. Domeniul materialelor se concentrează pe eficiență prin reducerea deșeurilor și îmbunătățirea performanței. Un exemplu foarte bun pentru acest principiu este reprezentată de risipa alimentelor, cu ajutorul domeniului natural, am fi mai atenți la cantitățiile de mâncare pe care le achiziționăm pentru a limita risipa.

Principiul domeniul vieții

Principiul domeniului vieții invită oamenii și organizațiile să ia în considerare biodiversitatea atunci când iau decizii politice pentru durabilitate. Acest principu poate fi realizat prin includerea programelor de administrare a mediului.

Principiul domeniul economic

Principiul domeniului economic solicită adoptarea unui sistem care să contribuie la facilitarea consumului uman la ciclul natural de regenerare al Pământului.

Citeste si: România are cea mai mare piscină naturală din Estul Europei. Unde se află și cât este de mare

Principiul domeniul social

Principiul domeniului social pledează pentru realizarea de sine și libertatea umană, fără a afecta drepturile și libertățile altor grupuri.

Principiul domeniul spiritual

Principiul domeniului spiritual încurajează recunoașterea umană a marilor taine ale vieții, precum și îmbrățișarea marelui necunoscut. Acest principiu are ca bază viața pe pământ și se trece mai departe la misterele din restul galaxiei și nu numai.

Citeste si: 6 locuri din România în care poți sta la camping sau glamping

De ce le e greu românilor să fie sustenabili

Fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România, în cadrul unui interviu a explicat de ce România nu este pregătită încă să fie sustenabilă, care este problema,, Cu siguranță infrastructura. Impactul infrastructurii asupra unei categorii de cetățeni este important și are efecte pozitive nebănuite. Cetățenilor li se schimbă complet comportamentul și modul în care se raportează la regulile de îngrijire a mediului înconjurător. Pentru că infrastructura te obligă cumva moral să acționezi corect.”.

Surse: everythingsustainable.com, blog.fepra.ro, ecosynergy.ro 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.