Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră, pentru a lupta împotriva dispozitivelor explozive. Exercițiile se desfășoară în Portul Militar Constanța și în Marea Neagră și mai multe aparate de aviație și scafandri iau parte la antrenamente.
Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră
300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră în aceste zile împotriva dispozitivelor explozive.
Exercițiile se desfășoară în Portul Militar Constanța și în Marea Neagră. De asemenea, iau parte: un elicopter, un centru specializat în culegerea de date specifice, mai multe ambarcațiuni, scafandri de luptă, scafandri de mare adâncime, dar și o celulă de oceanografie și de meteorologie.
În timpul acestor exerciții, scafandrii au coborât chiar și până la 45 de metri adâncime și au analizat mai multe zone din Marea Neagră.
Citeste si: Ultima oră! Taiwanul a tras mai multe rachete de semnalizare, pentru a alunga drone chineze
Scafandrii Forțelor Navale Române, în timpul unui raion maritim din zona Tuzla, au descoperit o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la aproximativ 13 km de țărm.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Minele de război care au fost găsite de-a lungul timpului și care proveneau din timpul celui de-al doilea Război Mondial au fost distruse de la distanță, cu ajutorul unor explozii controlate, relatează stirilekanald.ro.
Scafandrii se antrenează în zonele maritime în care se află mine, deoarece acest lucru îi ajută în a-și dezvolta întreprinderile în lupta împotriva minelor.
Forțele Navale au anunțat distrugerea minei de război
„Scafandrii Forțelor Navale Române au distrus, miercuri, o mină marină din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanță de aproximativ 8 mile marine de țărm, într-un raion maritim din zona Tuzla, în timpul activităților de scufundare planificate în cadrul Exercițiului multinațional « Eurasian Partnership Mine
Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine, într-un raion din apropierea țărmului românesc cuprins între Tuzla și Midia, pentru apărarea orașului Constanța de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare românești și au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării și au fost cartografiate, fiind denumite de marinari « minele din barajul istoric ».
Citeste si: Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU: „Nu pot exista câștigători într-un război nuclear”
În ultimii ani, acestea au fost neutralizate și distruse, prin explozii controlate de la distanță, în timpul exercițiilor și antrenamentelor, de către scafandrii de mare adâncime și scafandrii de luptă EOD (specializați în lucrul cu dispozitive explozive). Activitățile de instruire, desfășurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații reale, conform devizei « Instruiește-te așa cum vei lupta! » ”, au anunțat Forțele Navale prin intermediul unui comunicat, conform g4media.ro.