Care sunt avantajele anvelopelor all season

Author: Oana Picerea

Există anvelope de iarnă, anvelope de vară și anvelope all season – dar ce înseamnă, de fapt, all season? A avea anvelopele potrivite contează foarte mult – acestea au un impact direct asupra siguranței vehiculului tău. Experții te pot ajuta să alegi cu încredere anvelopele care sunt cele mai bune pentru vehiculul și stilul tău de viață.

Ce sunt anvelopele all season?

Anvelopele all season sunt fabricate dintr-un compus de cauciuc care a fost conceput pentru a extrage apa și pentru a oferi tracțiune de calitate. Acestea sunt echipate cu adâncimi moderate ale benzii de rulare, pentru a cuceri multe condiții diferite de drum, dar funcționează cel mai bine atunci când temperatura rămâne peste zero. În mod inevitabil, există unele capacități de performanță compromițătoare în condiții extreme. Anvelopele all season nu sunt menite să suporte cantități mari de gheață și zăpadă. Gândește-te la anvelope ca la pantofi - deși poți purta pantofi de tenis pe tot parcursul anului, aceștia nu sunt ideali pentru toate situațiile, cum ar fi drumețiile în pădure sau plimbarea pe plajă.

Care sunt beneficiile anvelopelor all season?

Primul și cel mai evident beneficiu al unui set de cauciucuri all season este acela că oferă performanțe versatile într-o varietate de condiții de drum. Anvelopele all season îți permit să ai un control excelent și un timp de pauză mai scurt pe drumuri umede, uscate sau alunecoase, oferindu-ți o experiență de condus excelentă și completă. Tehnologia anvelopelor all season oferă o combinație excelentă de performanță de manevrabilitate atât de vară, cât și de iarnă.

Durata de viață a anvelopelor este influențată de mulți factori — anvelopa, în sine, starea mașinii sau a camionului, drumurile parcurse în mod obișnuit, umflarea anvelopelor, precum și obiceiurile de conducere. De exemplu, viteze mari și constante, transportul de sarcini grele, frânarea puternică etc. au un efect dăunător asupra duratei de viață a anvelopei. Acestea fiind spuse, anvelopele all season tind să exceleze în ceea ce privește durata de viață mai lungă a benzii de rulare. Un set tipic de anvelope all season poate dura între 80.000 și 110.000 de km sau chiar mai mult. Indiferent de tipul de anvelope pe care îl alegi, specialiștii recomandă inspecții regulate ale anvelopelor, pentru a le maximiza durata de viață. Tehnicienii vor verifica uzura, precum și orice semne fizice de îmbătrânire a anvelopelor.

Dacă auzi un bâzâit, un țipăt sau un fluier constant în timp ce conduci pe autostradă, cel mai probabil este sunetul anvelopelor tale. Anvelopele de iarnă pot fi zgomotoase din cauza multitudinii de modele de benzi de rulare. Anvelopele all season oferă cea mai silențioasă și mai confortabilă călătorie, datorită canelurilor, nervurilor și fantelor lor consistente, care reduc zgomotul și îmbunătățesc stabilitatea generală.

Așadar, înainte de a-ți înlocui anvelopele, ține cont de condițiile tale de condus, de clima și de performanța necesară. Alegerea anvelopelor potrivite poate fi o provocare. Nu îți faceți griji, totuși! În final, cu ajutorul sfaturilor și al specialiștilor, mașina ta va fi „îmbrăcată” cu cele mai practice și rezistente anvelope.

Sursa foto: unsplash.com

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.