EDU.RO: Subiecte și barem FIZICĂ BAC 2022, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au avut de rezolvat la proba la alegere elevii de la profilul real

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 09 mai 2023, 03:20

Pe 18 august 2022 are loc proba scrisă la Fizică în cadrul examenului de BAC 2022

Sursa: pexels

În sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2022, proba la alegere este programată pe data de 18 august. Iată ce subiecte au avut de rezolvat la Fizică elevii de la profilul real.

Pentru proba la alegere, programată în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat pe 18 august 2022, elevii au avut de ales între Biologie, Anatomie, Fizică, Chimie și Informatică. EDU.RO va afișa subiectele și baremele de corectare pentru fiecare materie în parte, după ora 15:00, acestea fiind postate și pe kanald.ro. Iată cum arată subiectele la Fizică pe care elevii de la profilul real le-au primit în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2022.

Subiecte Fizică BAC 2022, sesiunea de toamnă. Care sunt cerințele pe care le-au avut de rezolvat elevii de la profilul real

Fizica este una dintre disciplinele la care elevii de clasa a XII-a pot susține examenul de Bacalaureat 2022. Această materie poate fi aleasă de absolvenții care au terminat un liceu cu profil real, celelalte opțiuni fiind Biologie, Anatomie, Chimie și Informatică. Subiectele la Fizică sunt postate de Ministerul Educației pe site-ul oficial, EDU.RO, site pe care este încărcat și baremul de corectare. 

Citeste si: Pedepse mai mari pentru profesorii care abuzează fizic sau emoțional elevii. Vor fi excluși din învățământ timp de zece ani

Kanal D va actualiza în timp real subiectele la Fizică la BAC 2022, sesiunea de toamnă, imediat după ce acestea vor fi disponibile în mediul online.

Pentru rezolvarea subiectelor la Fizică, elevii au la dispoziție, în sesiunea de toamnă a examenului de BAC 2022, 3 ore.

Rezolvările corecte se trec pe foaia de examen folosind pix sau stilou de culoare albastră.

Pentru a obține punctajul maxim la proba la alegere, elevii trebuie să rezolve corect toate cerințele, iar din oficiu vor primi 10 puncte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La fel ca în fiecare an, subiectele la Fizică la BAC 2022, sesiunea de toamnă, sunt diferite în funcție de specializarea liceului. Astfel, subiectele la Fizică sunt concepute special pentru filiera teoretică, pentru filiera vocațională și filiera tehnologică.

Subiecte Fizică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

 

Barem Fizică BAC 2022, sesiunea de toamnă

 

 

Cum se desfășoară proba scrisă la Fizică la Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă? Regulile pe care trebuie să le respecte elevii

În a doua sesiune de Bacalaureat din acest an, elevii de clasa a XII-a trebuie să știe că există o serie de reguli pe care trebuie să le respecte.

Mai exact, înainte de a intra în sala de examen, elevii trebuie să își lase toate lucrurile personale în spațiile indicate de profesori. Aceștia nu au voie să aibă asupra lor materiale ajutătoare, telefoane mobile sau dispozitive care să le fie de folos în rezolvarea subiectelor. Mai mult, elevii care susțin examenul de BAC 2022 în sesiunea de toamnă nu au voie să comunice cu cei din jur sau cu persoane aflate în exterior, orice tentativă de fraudă fiind pedepsită cu eliminarea din examen.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț oficial despre purtarea măștii de protecție în școli. Cum se vor desfășura cursurile în anul școlar 2022-2023

Proba la alegere în funcție de profil și specializare începe la ora 09:00, dar elevii trebuie să ajungă în săli până la ora 08:30 și să aibă asupra lor actul de identitate.

Subiectele la Fizică vor fi distribuite elevilor după ce aceștia vor completa casetele cu datele de identificare. Ulterior, aceștia vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022. Când vor afla elevii primele note? 

După ce se va încheia proba scrisă la alegere a profilului și specializării, examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, va continua pe 19 august cu proba scrisă la Limba maternă, probă susținută doar de elevii care aparțin minorităților naționale.

În perioada 22-29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice și digitale, iar pe 31 august 2022, elevii vor afla primele note. Acestea vor fi afișate până la ora 12:00 atât online, cât și la avizierele unităților de învățământ. Pentru a putea afla ce notă au obținut la examenul de BAC 2022, sesiunea de toamnă, elevii de clasa a XII-a trebuie să folosească codul de identificare pe care l-au primit la prima probă scrisă.

Contestațiile se depun tot pe 31 august 2022, între orele 12:00 – 18:00, iar notele finale vor fi afișate pe 3 septembrie 2022.