China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan, după ce ce „patria” va fi reunificată

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 mai 2023, 05:15

China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan

Sursa: Istock

China a promis că nu va trimite trupe în Taiwan, dar lucrurile s-au schimbat. Beijingul a dat uitării promisiunea conform căreia nu va trimite trupe în Taiwan, odată ce „patria” va fi reunificată. Tensiunile legate de o posibilă invazie a Taiwanului sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.

China a promis că, după ce va avea loc „reunificarea patriei”, nu va trimite trupele în Taiwan. Cu toate acestea, Beijingul s-a răzgândit din acest punct de vedere, motivând faptul că „interferența străină nu va fi tolerată”.  Conform Reuters, acest lucru este menționat într-un document ce a fost publicat chiar astăzi, 10 august.

China continuă să susțină că Taiwan îi aparține

După ce China a efectuat mai multe exerciții militare în decursul a mai multor zile, a fost publicată „Chestiunea Taiwanului și reunificarea Chinei în noua eră”, cunoscută și drept „Cartea albă”. Beijingul a declarat faptul că Taiwan îi aparține, iar exercițiile militare sunt un răspuns cu privire la vizita pe care Nancy Pelosi a efectuat-o în Taipei.

De asemenea, Taiwan a declarat că Beijing ar trebui să lase populația insulei să decidă singură cum vrea să arate viitorul ei și, mai mult decât atât, a spus că va lupta pentru a-și

putea apăra democrația.

În anii 1993 și 2000, China a menționat în două Cărți Albe că „nu va trimite trupe sau personal administrativ care să aibă sediul în Taiwan”, după ce reunificarea Taiwanului va avea loc.

 

Începând cu anul 1949, Taiwanul a trăit sub amenințarea unei posibile invazii din partea Chinei, temere ce a crescut extrem de mult în ultima perioadă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

China a lansat noi amenințări la adresa Taiwanului

După ce Nancy Pelosi a vizitat Taiwanul, China a reînceput amenințările în ceea ce privește invazia insulei.

„Vom lucra cu cea mai mare sinceritate şi vom face toate eforturile posibile pentru a realiza reunificarea paşnică, dar nu vom renunţa la folosirea forţei şi ne rezervăm opţiunea de a lua toate măsurile necesare.

Utilizarea forţei ar fi ultima soluţie[...]. Vom fi nevoiţi să luăm măsuri drastice doar pentru a răspunde la provocarea elementelor separatiste sau a forţelor externe dacă ar trece vreodată liniile noastre roşii”, a menționat Guvernul Chinei în Cartea Albă.

Mai mult decât atât, conducerea din China susține că Beijingul nu va tolera nicio interfață străină în Taiwan. De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că „obiectivul istoric al reunificării patriei noastre trebuie realizat și va fi realizat”.

Citeste si: Nancy Pelosi, sancționată de către China, în urma vizitei sale din Taiwan: „A subminat suveranitatea și integritatea teritorială”

În urmă cu o săptămână, China a declarat că va încheia cooperarea pe care o avea cu Statele Unite ale Americii în mai multe domenii, după ce Nancy Pelosi a venit în Taipei, în ciuda avertismentelor Beijingului.

Mai mult decât atât, la doar câteva ore distanță, mai multe avioane chineze au trecut linia mediană q Strâmtorii Taiwan, acțiune pe care Taiwan a catalogat-o ca fiind „extrem de provocatoare”.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.