Renovarea locuinței - TOP 4 sfaturi pentru începători și experți 

Author: Ana Filip

Renovarea locuinței nu este un proces simplu. De la timpul și banii alocați, până la curățenia de după. Este important să fii organizat și să îți faci un plan bine pus la punct, ca renovarea să fie de succes. 

Chiar dacă ești începător sau expert în acest domeniu, trebuie să urmezi niște pași pentru a avea totul sub control și a ajunge la rezultatul dorit. 

Iată 4 pași practici 

  • Viziunea 

Dacă ești pregătit să îți renovezi locuința, cu siguranță ai o imagine cu ceea ce îți dorești să realizezi. Viziunea este foarte importantă și e esențial ca locuința să fie renovată pe gustul tău. 

Cel mai bun sfat ar fi să apelezi la un expert cu privire la acest aspect. El îți va putea spune dacă ideile pe care le ai pot fi puse în practică în spațiul pe care îl deții sau îți poate crea un design potrivit, în stilul pe care ți-l dorești. 

  • Încadrarea în buget 

După viziune, primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte este încadrarea în buget. Fie că renovezi locuința ta sau a unui client, orice renovare trebuie să aibă un buget alocat, pe care trebuie să îl respecți.

Chiar dacă este proiectul tău personal și alegi să te descurci singur în ceea ce privește manopera, ține cont de buget ca să nu trebuiască să faci economii în altă parte. 

Studiază piața și întocmește o listă cu prețurile medii ale materialelor de care ai nevoie înainte să te apuci de renovat, pentru că așa îți vei da seama dacă te încadrezi sau nu. Adaugă și o marjă de eroare în ceea ce privește costul total, deoarece pe parcurs pot apărea și alte cheltuieli în cazul în care nu iese totul cum dorești din prima. 

  • Lista materialelor 

După ce ai întocmit bugetul și ai calculat prețul mediu al materialelor, lasă lista deschisă, pentru a te asigura că nu uiți nimic. Este de preferat să alegi materiale de calitate, pentru a fi sigur că rezultatul este cel scontat. 

Ai grijă să adaugi la lista ta și materialele auxiliare renovării, precum folia de protecție, banda izolieră, diverse ustensile de lucru sau produse de curățat. Trebuie să te gândești la procesul de renovare, de la început până la final, incluzând curățenia de după. Poți alege șervețele industriale Big Wipes de pe feyro.ro, pentru a-ți fi mai ușor să cureți reziduurile de la materialele de construcție utilizate. Procesul de curățare este la fel de important ca cel de izolare a elementelor din locuință, pentru ca rezultatul să fie unul profesionist. 

  • Încadrarea în timp 

După ce ai alocat bugetul, trebuie să aloci și un timp lucrării tale. 

Dacă îți renovezi singur locuința și ești începător, alocă-ți o marjă de eroare de câteva zile, deoarece la prima vedere unele tehnici pot părea simple, dar nu e mereu așa. 

Dacă ești expert și clientul dorește să aibă lucrarea gata într-un interval anume, trebuie să calculezi dacă termenul este unul realist. Știi că pentru tine timpul înseamnă bani, de aceea este în avantajul tău să termini o renovare cât mai rapid, dar în limite normale, ca proiectul să fie unul realist și reușit, cu finisaje de calitate. 

Așadar, întocmește un plan și renovarea locuinței nu ți se va mai părea așa de grea. Trebuie să ai în vedere chestiunile de bază precum viziunea, bugetul, materialele și timpul. Iar dacă toate acestea se aliniază și calculele îți ies bine, mult spor la renovare! 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.