97 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu. 8 replici celebre ale îndrăgitului actor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 23 aug 2022, 10:19

Toma Caragiu și viața sa ruptă din filme

Sursa: Facebook

Toma Caragiu a fost și încă este considerat de mulți oameni unul dintre cei mai mari actori ai României, înainte și după moartea sa neașteptată în timpul cutremurului din 1977.

Toma Caragiu este consacrat pentru rolurile sale celebre care au bucurat o țară întreagă, în filme precum ,,B.D. la munte și la mare”, ,,Haiducii lui Șaptecai”, ,,B.D. în alertă – Văduve cu termen redus”, ,,Stăpâna nebunilor” și multe alte producții cinematografice.

Citeste si: Cutremurul din 1977, petrecut pe 4 martie, ni i-a luat pe Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț. Cum au fost găsiți cei doi, morți: "Sunt doi oameni îmbrățișați"

Au trecut 97 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu

Viața lui Toma Caragiu a fost una de film, plină de răsturnări de situație. Toma Caragiu s-a născut pe 21 august 1925, la Argos Orestiko, în Grecia, iar la vârsta de 4 ani, acesta împreună cu familia sa s-au mutat în Ploiești. Ca orice adolescent ce vrea să le facă pe plac părinților, Toma Caragiu începe cursurile Facultatea de Drept, dar nu după mult timp renunță pentru a își urma visul de a deveni actor și se înscrie la Conservatorul de Muzică

și Artă Dramatică din București.

În 1953, la doar 28 de ani, Toma Caragiu a devenit directorul Teatrului de Stat din Ploiești, iar în anul 1965 a luat decizia de a veni în București, la încurajările marelui regizor, Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra. Ceea ce nu știa însă marele actor este că desi Bucureștiul îi va da o carieră în industria cinematografică, tot Bucureștiul o va lua.

Din perioada în care Toma Caragiu a venit la București și până în momentul în care acesta și-a pierdut viața în urma cutremurului din 1977, actorul a jucat în 40 de filme, dintre care în 28 a fost și personajul principal și a jucat pe scenele marilor teatre din București de peste 2.000 de ori.

Citeste si: 5 imagini horror de la cutremurul din 1977. Au trecut 45 de ani de la tragicul eveniment care a zguduit România

Ce replici celebre ale îndrăgitului actor răsuna în mintea nostalgicilor

Deși marele actor, Toma Cragiu, a plecat din această lume mult mai devreme decât trebuia, replicile sale încă răsună în mintea celor care l-au apreciat și i-au urmărit filmele în care acesta era prezent. Acestea sunt cele mai celebre replici ale lui Toma Caragiu pe care puteți să vi le amintiți cu zâmbetul pe buze.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

,,Nu v-a surprins deloc faptul că, în ultima vreme, icoana aceasta nu a mai făcut nicio minune?

,,Și ce dacă pierzi concursu'? Ce haz ar mai avea concursurile dacă nu le-am pierde.

,,Sorcova vesela, vesela s-o crezi mata. Fiindca unii nu se lasă și-ți bagă șoparla-n casă. Tare ca piatra, iute ca săgeata, sună telefonul.

,,Aveți vreo diplomă, vreo autorizație care vă dă dreptul să profesați? Nu, decât talentul.

,,Cică în fața unei bucăți de brânză cu cu găuri, optimistul vede numai brânza, câtă vreme pesimistul vede numai găurile. ”

,,Nu-și înșală soțul decât la mare. În alte forme de relief: munte, poiene, câmpii, luminișuri, pur și simplu îl adoră. Dar acum e la mare.

,,Să vii tu acasă și să n-ai la cine să strigi, pe cine să muștruluiești, cu cine să te joci, pe cine să mângâi, să-i dai una după ceafă, să ai și tu acolo oamenii tăi.

,,Sunt hotărât să merg pe drumul drept. Dar să știi că și pe un drum drept poți să-ntâlnești piedici!

Citeste si: 10 replici din Liceenii cu care Tamara Buciuceanu ne-a cucerit

Surse: cool.radiooltenia.ro, replici.net

 

Taguri:

În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.