Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mai 2023, 01:55

Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac

Sursa: Twitter

S-a aflat cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Aceasta și-a pierdut viața în urma unei explozii și se ocupa de coordonarea publicării unei cărți despre invazia Ucrainei, numită „Cartea Z”.

S-a aflat cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Numele ei a fost inclus pe lista persoanelor are au fost sancționate de către Marea Britanie, dar și de către Statele Unite ale Americii.

S-a aflat cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina

Daria Dughina avea 30 de ani și era fiica lui Aleksandr Dughin, „ideologul lui Putin”. Aceasta i-a călcat pe urme tatălui său, promovând idei despre Eusasianism și, de asemenea, exprimându-și susținerea pe care o avea pentru războiul din Ucraina.

Daria Dughina se afla în spatele unui site care continua dezinformarea rusească și se ocupa și de coordonarea publicării unei cărți despre invazia Ucrainei, numită „Cartea Z”.

Acesta și-a pierdut viața în urma unei explozii, iar acest lucru a fost revendicat de către o grupare de gherilă din Rusia.

 

„Îl declarăm pe Vladimir Putin un uzurpator și criminal de război", s-a arătat într-un manifest ce a fost publicat de mai multe site-uri.

În tot acest timp, Rusia susține că Ucraina și Statele Unite ale Americii sunt responsabile pentru atac.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Rusia a avertizat că va răspunde „adecvat” deciziei României de a expulza un diplomat rus. Fapta a fost văzută în mod provocator

Conform autorităților rusești, Daria și tatăl ei se întorceau de la un festival cultural. Mașina care a explodat era chiar a Dariei, iar explozibilul a fost montat sub scaunul șoferului, în timp ce autovehiculul se afla într-o parcare ale cărei camere de supraveghere nu mai funcționau de aproximativ 14 zile.

„Anchetatorii și specialiștii criminaliști ai Comitetului rus de investigații pentru regiunea Moscovei împreună cu colegii lor experții în subtanțe explozibile continuă să analizeze locul crimei”, a declarat Olga Varadiy.

Daria Durghina și-a exprimat public opiniile despre război

Dara Durghina nu doar că a susținut războiul din Ucraina, dar a și spus că, dacă Ucraina va deveni membră NATO, „va pieri”.

Conform New York Times, Daria a mai spus, în cadrul unui interviu, că țintele Rusiei din Ucraina reprezintă „totalitarismul liberal, fascismul liberal, totalitarismul occidental”, relatează digi24.ro.

În luna iunie a acestui an, Daria Dughina a făcut o vizită la combinatul Azovstal din Mariupol, acolo unde invazia rusă a fost oprită timp de peste două luni de către Ucraina. Aceasta s-a fotografiat în catacombele combinatului și a spus, pentru un post de radio rusesc, faptul că, la Azovstal, s-a simțit o „energie neagră, satanică”.

Citeste si: Cât trebuie să plătești dacă vrei să vezi orașele distruse din Ucraina. 150 de persoane deja așteaptă să plece

Mașina în care Daria se afla a explodat în mers, sâmbătă, 20 august. Mai mult decât atât, apropiații din Rusia susțin că acesta a fost, de fapt, un atentat cu mașină-capcană ce îl avea ca țintă pe tatăl acesteia.