Copil de 6 ani, rănit grav după ce o statuie din Primăria Capitalei a căzut peste el. Prima reacție a oficialilor

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 22 mai 2023, 02:50

Incident la intrarea în Primăria Capitalei, o statuie a căzut peste un copil. Iată în ce stare se află micuțul.

Situație fără precedent la intrarea în Primăria Capitalei, o statuie a căzut peste un copil de 6 ani, potrivit g4media.ro.

Update:Reacția Primăriei Capitalei, după ce un copil de șase ani a fost rănit de o statuie

"Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.  

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.",

se arată în informarea transmisă de PMB.

 

În ce stare se află micuțul peste care a căzut statuia

Din primele informații, băiețelul este conștient și transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu. Incidentul a avut loc în sediul Primăriei București, recent renovat.

"La ora 13.46 am fost solicitați să intervenim pentru un copil rănit la intrarea principala în Primăria Capitalei. La

ora 13.51 copilul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat, conștient, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala", a transmis ISU București-Ilfov, potrivit Antena3.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este Vasile, bărbatul care a murit în parcarea unui restaurant din Sighișoara, după ce a fost lovit de un șofer de 19 ani

Martorii susțin că cel mic a încercat să se cațere pe statuie, moment în care a căzut peste el.

Copilul venise la primărie cu tatăl său, care avea formalități de îndeplinit la una din Direcțiile din cadrul instituției administrative.

”În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, mai notează sursa citată.

Citeste si: Mireasa gravidă moartă în ziua nunții a lăsat doar durere în sufletul celui care urma să îi fie soț. „Ieri trebuia să avem nunta, azi caut sicrie!”