Când se închide circulația pe Transfăgărășan în 2022

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 22 mai 2023, 03:05

Cât timp se mai pot bucura turiștii de Transfăgărășan

Sursa: Facebook

Transfăgărășanul este o atracție turistică pentru cei cu multă adrenalină și prefer să conducă cu viteză pe numeroasele serpentine pe care traseul le prezintă.

Motocicliști, bicicliști și șoferi din toate părțile țării și nu numai vor să treacă prin experiența provocatoare de a parcurge Transfăgărășanul, unde viteza medie este de 40 km/h, din cauza dificultății drumului.

Citeste si: Cât a trebuit să scoată un turist din buzunar pentru a achita nota de plată într-un restaurant de pe Transfăgărășan. Suma este fabuloasă

Când se închide circulația pe Transfăgărășan în 2022

Ce ce își dorec să parcurgă Transfăgărășanul cu mașina, bicicleta sau motocicleta nu au însă prea mult timp la dispoziție, ținând cont că drumul este deschis doar câteva luni pe an.

Transfăgărășanul nu are o dată exacta în care se închide, totul ține de condițiile meteorologice pe care le prezintă primele luni ale toamnei. În anul 2020, circulația a fost oprită pe 20 octombrie, în timp ce anul trecut circulația a fost restricționată pe data de 25 octombrie.

Și anul acesta este anunțată închiderea șoselei Transfăgărășani la sfârșitul lunii octombrie, fără să fie adăugată o data exacta.

Şoşeaua Transfăgărășan  se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Top 3 cele mai periculoase drumuri din România. Unul dintre ele se află pe lista celor mai periculoase drumuri din lume

Care este motivul pentru care Transfăgărășanul se închide timp de 8 luni pe an

Deși Transfăgărășanul este închis mai mult de jumătate din an, motivul din spatele acestei interdicții vine în urma riscurilor pe care le prezintă condițiile meteorologice nefavorabile, precum avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

Citeste si: Crima socanta pe Transfagarasan! O profesoara a fost ucisa, iar trupul ei a fost abandonat pe marginea drumului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră Română se tem pentru siguranța șoferilor și a pasagerilor pe Transfăgărășan și în cele 4 luni ale anului în care drumul este perfect circulabil deoarece viteza pe care aceștia o ating pe serpentinele periculoase ajung să ia vieți ale unor oameni nevinovați.

Atunci când vremea devine nefavorabilă și ploile pun stăpânire pe șară, împreună cu descărcări electrice și ulterior cu zăpadă, devine foarte periculos să circulăm pe Transfăgărășani, motiv pentru care circulatul este interzis până când vremea este favorabilă traseului.

Surse: transfagarasan.net, romaniawow.com 

 

Taguri: