4 sfaturi pentru a merge în siguranță pe trotinetă

Author: Oana Picerea

Există o serie de motive diferite pentru care ați putea alege să mergeți pe o trotinetă pentru copii sau adulți. Printre acestea se numără deplasarea dintr-un loc în altul într-un timp mai rapid în comparație cu mersul pe jos, realizarea de trucuri la un skatepark, chiar și o combinație a celor două. Indiferent pentru ce folosiți o trotinetă pentru copii sau adulți, merită să înțelegeți câteva sfaturi profesioniste care ar putea facilita deplasarea sau realizarea de trucuri.

Pentru a merge ca un profesionist, uneori trebuie să vă întoarceți la elementele de bază - chiar dacă mergeți cu trotineta de ani de zile! Două noțiuni de bază pe care fiecare utilizator de trotinetă pentru copii sau adulți ar trebui să le înțeleagă sunt modul de ținere a ghidonului și plasarea picioarelor.

Cum să țineți ghidonul

Atunci când mergeți pe o trotinetă pentru copii sau adulți, cel mai bine este să țineți ghidonul cu o strângere liberă. Ar trebui să țineți mânerele doar atât de tare cât trebuie. O strângere moale va duce cel mai probabil la pierderea controlului trotinetei. În plus, o strângere prea puternică va fi incomodă, mai ales în timp. De asemenea, ar putea duce la accidentare, dacă veți cădea. De exemplu, s-ar putea să nu dați drumul trotinetei atunci când vă prăbușiți și, drept urmare, să vă răniți chiar mai mult.

Plasarea piciorului

Mersul pe trotinetă are doi termeni pentru a descrie picioarele - piciorul puternic și piciorul slab. Dacă nu știți încă care este piciorul dumneavoastră puternic sau slab, este ușor de identificat. Nu vă gândiți prea mult la acest lucru: când stați pe o trotinetă pentru copii sau adulți cu un picior pe punte și unul pe pământ, pe care îl puneți automat pe trotinetă? Piciorul pe care îl așezați pe sol va fi, de obicei, piciorul dumneavoastră puternic, cel de pe punte fiind piciorul dumneavoastră slab.

Adesea, piciorul puternic va fi piciorul preferat. Piciorul preferat este, de obicei, cel cu care loviți mingea cu piciorul. La sfârșitul zilei, ceea ce este cel mai confortabil și cel mai eficient va fi corect. Dacă sunteți încă nesigur, încercați să mergeți cu piciorul stâng pe punte, fiind împins de piciorul drept, apoi schimbați cu piciorul drept pe punte. Veți afla rapid care este mai confortabil.

Odată ce ați identificat piciorul slab și la cel puternic, este timpul să vă perfecționați poziția pe trotinetă.

Poziția în picioare

Atunci când vă deplasați de la A la B, veți sta în general cu piciorul slab spre partea din față a punții trotinetei. Unde anume va depinde de trotinetă, de spațiul de pe punte și de mărimea picioarelor dvs. În mod normal, piciorul slab va fi în centrul punții pentru a lăsa loc pentru ca celălalt picior să stea în spatele lui. Dacă trotineta dvs. are o punte mică, vă sugerăm să vă mutați degetele de la picioare cât mai în față pe punte, iar călcâiul spre mijloc. În orice caz, degetele de la picioare ar trebui să fie îndreptate în față și călcâiele în spate. S-ar putea să vă simțiți mai confortabil având picioarele la un unghi ușor, dar acesta este un lucru pe care îl puteți rezolva mai târziu.

Apoi, vă veți folosi piciorul puternic pentru a vă împinge sau a vă lovi cu piciorul de-a lungul. Când mergeți în viteză, plasați acest picior în spatele piciorului slab pe punte. Acest lucru va determina unde este plasat piciorul slab, așa că asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a sta cu ambele picioare pe punte. De asemenea, merită să țineți cont de faptul că piciorul puternic va acționa, de asemenea, frâna, astfel încât plasarea va depinde de capacitatea dumneavoastră de a folosi frâna în caz de urgență.

Mersul pe trotinetă

Atunci când nu trebuie să loviți deloc cu piciorul, cum ar fi atunci când coborâți, s-ar putea să considerați că o înclinare a picioarelor astfel încât acestea să fie în lateral, cu piciorul slab în față, va fi mai confortabilă.

Dacă sunteți nou în a conduce o trotinetă cu picior, este o idee foarte bună să exersați mersul pe un teren plat, cu puține sau deloc crăpături, stânci sau locuri denivelate. Acest lucru vă va ajuta să câștigați încredere înainte de a merge în skatepark.

Când învățați, păstrați-vă loviturile sau împingerile, scurte. Relaxați-vă și loviți cu piciorul doar atât de tare cât trebuie pentru a lua avânt. Când aveți mai multă încredere, puteți începe să mergeți mai repede cu lovituri mai lungi și mai puternice.

Mersul pe o trotinetă pentru copii sau adulți este similar cu mersul pe bicicletă în sensul că, atunci când mergeți încet, veți întoarce ghidonul și veți îndrepta roata din față în direcția în care doriți să mergeți. Când virați, faceți-o încet, deoarece dacă virați prea repede roata din față va acționa ca o frână și vă va zdruncina. Acest lucru nu este ideal. Un viraj lent va însemna că veți avea un cerc de viraj mai larg, dar va fi mai lin. Pe măsură ce mergeți mai repede, veți observa că nu prea aveți nevoie să rotiți prea mult ghidonul. În schimb, înclinați-vă în direcția în care doriți să mergeți.

Cea mai bună trotinetă pentru copii

Unul dintre cei mai importanți factori atunci când căutați să cumpărați o trotinetă pentru copii este dimensiunea. Ar putea fi evident, dar copiii mai mici vor avea nevoie de o trotinetă mai mică. O punte mai scurtă și bare mai joase vor ajuta ca acesta să aibă mai mult control și va fi mai ușor de condus în general. O trotinetă mai mică este o opțiune perfectă de luat în considerare. Este super ușoară, bine echilibrată, durabilă și, de asemenea, relativ ieftină.

Pe măsură ce copilul crește, va avea nevoie de o trotinetă mai mare. Va trebui să aibă în continuare o dimensiune și o greutate corespunzătoare, dar aveți grijă să nu le cumpărați o trotinetă pentru copii prea mare. Poate fi mai dificil de condus și ar putea duce la accidente.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.