Ce sume vor primi în plus bugetarii, începând cu luna septembrie. Un nou proiect de ordonanță de urgență a fost publicat

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mai 2023, 03:40

Ce sume vor primi în plus bugetarii, începând cu luna septembrie

Sursa: Istock

Iată ce sume vor primi în plus bugetarii, începând cu luna septembrie! Ministerul Muncii a publicat, în dezbatere publică, un nou proiect de ordonanță de urgență prin intermediul căruia sunt prevăzute majorări salariale pentru angajații de la stat.

Iată ce sume vor primi în plus bugetarii, începând cu luna septembrie! Din luna august a acestui an, salariile bugetarilor vor crește cu o pătrime din diferența dintre salariul care era prevăzut pentru anul curent și cel din luna decembrie a anului trecut.

Ce sume vor primi în plus bugetarii, începând cu luna septembrie?

Începând cu luna septembrie a acestui an, primele salarii majorate urmeză să fie transferate. Conform lui Marius Budăi, acestea vor fi mai mari, dar diferența nu va fi una semnificativă.

Cu toate acestea, ministrul Muncii încă nu a putut spune cu exactitate ce impact bugetar vor avea aceste măsuri, deoarece nu au fost efectuate calcule exacte.

„Pentru ca stim prin ce perioada ecomica trecem cu totii, trebuie sa avem grija in egala masura sid e partea economica, si de fiecare ramura salariala, si ma refer aici atat la salariatii din sistemul bugetar, cat si la salariatii din mediul privat, si mai ales, in primul rand, asa cum am spus pana acum, la categoriile vulnerabile.

Da, asa cum am spus, acordam incepand cu 1 august o patrime dintre diferenta salariala care va fi incasata in luna septembrie, sursa de finantare fiind bugetul de stat, cu incadrarea in prevederile legale, pentru ca au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci exista sursa de finantare pentru a putea face aceste majorari”, a spus Marius Budăi.

Citeste si: Nu te-ai fi gândit la asta! Cât câștigă, de fapt, un șofer STB!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marius Budăi recunoaște că sumele primite în plus nu sunt foarte mari

Ministrul Muncii a adăugat faptul că este conștient de suma mică pe care bugetarii o vor primi în plus, dar susține că aceste schimbări vin după doi ani în care „nu s-a întâmplat nimic pozitiv”.

„Suntem dupa o perioada in care timp de 2 ani de zile nu s-a intamplat nimic pozitiv pentru ca negativ s-a intamplat, si practic trebuie sa creeam acest echilibru intre a sprijini cetatenii, si a sprijini economia.

Noi lucram la asta si cautam solutii, nu trebuie sa stam si sa ne ascundem in spatele lui « nu putem, nu avem cum, vom analiza ». etc.

Nu este o majorare foarte mare a salariilor, de la 70 – 80 de LEI, pana la 100 – 150 de LEI, nu este o majorare mare. Impactul real il vom vedea dupa ce vom face prima luna de plata.

Acest efort bugetar… suntem rezervati in a « arunca ». cifre acum, pentru ca tot ce apare din baza de date, mai sunt si posturi vacante, neocupate.

Citeste si: Orice român cu studii superioare poate fi profesor! Cum poți să ajungi la catedră fără module de pregătire sau masterat didactic

Preferam sa efectuam prima luna de plata, si apoi sa spunem cifrele exacte, pentru ca acum cifra nu este una exacta, ci aproximativa.

De la 1 ianuarie pensia minima s-a majorat cu 25%, iar valoarea punctului de pensie s-a majorat cu 10%. Avem o gandire si pentru ce se intampla cu sistemul de pensii si cu sistemul de salarizare din Romania”, a mai spus acesta, conform romaniatv.net.